Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Den Danske Forening

Citater fra anonyme eller mindre kendte skribenter

Om kampen mod indvandringen: »Foreningen råder i rigeligt mål over erfaringer fra modstandsbevægelsens tid mht., hvorledes en sådan opgave kan løses effektivt, uden at de, der formidler informationerne, kan identificeres. Der er da også på visse områder allerede truffet sikkerhedsforanstaltninger, som ikke harmonerer med opfattelsen af, hvad der skulle være nødvendigt i et frit samfund.« (Anonym; Danskeren nr. 2, 1987).

»Tilstanden er naturligvis også ulykkelig for de titusinder af danske mænd, der ikke kan konkurrere med de nytilkomne. De må enten give op og affinde sig med en ensom tilværelse suppleret med betalingssex – eller de kan rejse til Østen og hente en brud der.« (Eduardo Farah; Danskeren nr. 1, 1991).

»Spørgsmålet er da bare, om vi i det kristne Vesten er blevet så skvattede, at vi lader os skræmme og lamme. Eller om vi mander os op til at gøre det nødvendige for at uskadeliggøre dem, der vil snigmyrde ikke bare, hvem der tør stå dem imod, men hele vort samfund og de værdier, det er bygget på.« (Anonym; Danskeren nr. 4/1991).

»Sodsværtede mure og et enkelt sted en brandtomt vidner om gryende modstand [mod indvandringen] af mere håndgribelig art, end den af politikerne så tilsvinede Danske Forening præsterer. Som det hedder i den salme, modstandsfolkene gjorde til deres under den tyske besættelse: Kæmp for alt, hvad du har kært ...« (Anonym; Danskeren nr. 6, 1992).

NOTE: Andre citater fra nuværende og tidligere medlemmer af Den Danske Forening, se: Peter Neerup Buhl, Sune Dalgård, Søren Espersen, Ole Hasselbalch, Poul Vinther Jensen, Søren Krarup, Jesper Langballe, Henrik Gade Jensen, Ebbe Talleruphuus, Harry Vinter.