Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Efter sejren: Læren fra Rundhøj

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

I Aarhus kommune indgik Socialdemokraterne, De Radikale og Socialistisk Folkeparti et skoleforlig, der skulle spare 11,8 mio. kr. årligt, bl.a. ved at lukke skoler. En af de lukningstruede skoler var Rundhøjskolen, til trods for at den er en unik socialpolitisk, integrationspolitisk og undervisningspolitisk succeshistorie. I syv måneder fra maj til november 2012 kæmpede Forældregruppen på Rundøjskolen imod lukningen, og den 16. november gav forligspartierne op og besluttede alligevel at lade skolen overleve. Nedenfor et indlæg, der ser tilbage på kampen. REL.

Det ville ganske enkelt være helt forkert at lukke Rundhøjskolen ud fra samtlige skole-, social-, integrations- og sundhedspolitiske argumenter. Samtlige.

Derfor måtte forældre bruge tusindvis af arbejdstimer og uanede ressourcer på at afdække B&U-forvaltningens tendentiøse korthus og tilbagevise politisk spin. Vi fandt alternativer, der levede op til sparekravene og påviste, hvor og hvordan et stærkt Center 10 kunne placeres i Sydbyen. Havde man fulgt vore råd, stod man ikke nu og manglede driftsbesparelser.

På et personligt plan har vi vist alle lært, hvor givende det er at samarbejde helhjertet på kryds og tværs af partiskel og forskellig baggrund. Lokalt er området nu knyttet endnu tættere sammen - men uden støtten fra ukuelige sognepræster i Holme, lokale butiksindehavere, sportsforeninger og borgere i almindelighed var det ikke lykkedes. Lynhurtigt forduftede politiske og personlige fordomme som smeltende iskrystaller. Fra Enhedslisten og De Konservative til Dansk Folkeparti har vi både mødt forståelse og støtte.

Også respekt til borgmester Jacob Bundsgaard (S), rådmand Kristian Würtz (S), Thomas Medom (SF) og Rabih Azad-Ahmad (R), fordi de ændrede en forkert beslutning. Det viser format. Det fantastiske er, at når man tør tabe ansigt, taber man jo ikke rigtig ansigt, vel?

En særlig tak til Venstres byrådsgruppe, der har bakket os op hele vejen, og ikke mindst Henrik Vestergaard, der har været en ualmindelig stærk stemme i byrådssalen, når vi forældre har måttet sidde tavse og frustrerede på tilhørspladserne.

Lone Norlander (SF) har presset på internt for at ændre forliget, og de socialdemokratiske partiforeninger i Viby og Højbjerg har turdet tale deres byrådskolleger imod. Især S-Højbjergs lokale formand, Jens Vestergaard, har været et sjældent hædersmenneske, der aldrig veg tilbage fra at støtte skolen.

Til gengæld har vi mødt ufine benspænd fra andre.

Men hvad er læren af det hele?

Lukningstruslen var et resultat af sene natteforhandlinger, hvor tilfældigheder, studehandler og sjusk fik pilen til at pege på Rundhøjskolen, fulgt op af en overivrig forvaltning. Så enkelt og komplekst er det på én og samme tid, og derfor kan den slags desværre også ske for andre.

Derfor er det så vigtigt, at pressen altid holder et lige så vågent og kritisk øje med de beslutninger, der træffes, som den har gjort i denne sag. Og ikke mindst at vi som borgere bliver hørt, når et helt lokalområdes sammenhængskraft er på spil.

Det måtte gerne blive læren fra Rundhøj: Flere kritiske, men konstruktive borgergrupper, der insisterer på borgerinddragelse af gavn, ikke blot af navn.

Rune Engelbreth Larsen
JP Aarhus, 24.11.2012


APROPOS SLAGET OM RUNDHØJ:

24.11.: Efter sejren: Læren fra Rundhøj
16.08.: Bananrepublikken Aarhus
21.06.:
Af med fløjlshandskerne
20.06.: Politikere som inkompetente skrivebordsgeneraler
16.06.: Tak, borgmester
14.06.: Blinde og døve politikere
13.06.: Kære borgmester - vi har brug for din hjælp!
07.06.: Skolelukning sparer nul kroner
31.05.: Rød blok i Aarhus underminerer rød regering

Det er helt forkert at lukke Rundhøjskolen!