Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Skolelukning sparer nul kroner

Af Rune Engelbreth Larsen > Slaget om Rundhøjskolen

I Aarhus kommune indgik Socialdemokraterne, De Radikale og Socialistisk Folkeparti et skoleforlig, der skulle spare 11,8 mio. kr. årligt, bl.a. ved at lukke skoler. En af de lukningstruede skoler var Rundhøjskolen, til trods for at den er en unik socialpolitisk, integrationspolitisk og undervisningspolitisk succeshistorie. I syv måneder fra maj til november 2012 kæmpede Forældregruppen på Rundøjskolen imod lukningen, og den 16. november gav forligspartierne op og besluttede alligevel at lade skolen overleve. Nedenfor et indlæg fra debatten, da skolen fortsat stod til lukning. REL.

En granskning af økonomien i det skoleforlig, der lige nu er i høring, viser, at der praktisk talt ikke kan spares én krone ved at lukke Rundhøjskolen.

Af de 11,8 mio. kr., som den samlede spareøvelse lyder på, bidrager lukningen af Rundhøjskolen isoleret set kun med en besparelse på 268.232 kr.! Altså ikke meget mere end en kvart million om året. Mindre end én udvalgstur til Canada.

Eller reelt NUL kroner, eftersom der er så mange negativt afledte konsekvenser for den sociale sammenhængskraft i lokalområdet, at de utvivlsomt vil æde denne mikroskopiske besparelse op mange gange.

Skoleforliget forudsætter ganske vist også, at Center10 flyttes til Rundhøjskolen, men en flytning kan sagtens klares uden ekstraomkostninger, selv om man ikke nedlægger Rundhøjskolen. Det er nemlig så heldigt, at der er et dusin folkeskoler i Aarhus kommune med mindst 8 (otte!) ledige klasselokaler. Hvis man med andre ord bevarer Rundhøjskolen 100 procent intakt, kan Center10 uden videre fordeles på to andre skoler.

Det korte af det lange er: Der er INGEN argumenter for at lukke Rundhøjskolen. Hverken skolepolitisk, socialpolitisk, integrationspolitisk eller økonomisk. Drop lukningen nu. Vi er i en høringsfase, og det er den fase, hvor politikerne forventes at lytte. Lyt og vis det politiske format det er at erkende, at det både er 100 procent overflødigt og 100 procent forkert at lukke denne velfungerende idrætsskole, som rådmand Kristian Würtz (S) selv for ganske få måneder siden hyldede i utvetydige vendinger: »Det er svært at lave en direkte copy-taste til resten af kommunen, men de gode erfaringer fra Rundhøj skal vi sørge for, at naboen stjæler.« (Lokalavisen Aarhus, 11.1.2012). Intet mindre.

Der et intet troværdighedstab for den politiker, der lytter, kun for den, der lukker ørerne for al fornuft.

Rune Engelbreth Larsen
JP Aarhus, 7.6.2012


APROPOS SLAGET OM RUNDHØJ:

24.11.: Efter sejren: Læren fra Rundhøj
16.08.: Bananrepublikken Aarhus
21.06.: Af med fløjlshandskerne
20.06.: Politikere som inkompetente skrivebordsgeneraler
16.06.: Tak, borgmester
14.06.: Blinde og døve politikere
13.06.: Kære borgmester - vi har brug for din hjælp!
07.06.: Skolelukning sparer nul kroner
31.05.: Rød blok i Aarhus underminerer rød regering

Det er helt forkert at lukke Rundhøjskolen!