Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Tak, borgmester

Åbent brev fra skolens forældregrupper > Slaget om Rundhøjskolen

I Aarhus kommune indgik Socialdemokraterne, De Radikale og Socialistisk Folkeparti et skoleforlig, der skulle spare 11,8 mio. kr. årligt, bl.a. ved at lukke skoler. En af de lukningstruede skoler var Rundhøjskolen, til trods for at den er en unik socialpolitisk, integrationspolitisk og undervisningspolitisk succeshistorie. I syv måneder fra maj til november 2012 kæmpede Forældregruppen på Rundøjskolen imod lukningen, og den 16. november gav forligspartierne op og besluttede alligevel at lade skolen overleve. Læs om baggrunden her: Rød blok i Aarhus underminerer rød regering. Nedenfor et åbent brev, der blev indrykket i Århus Stiftstidende, efter at byens borgmester indvilligede i et møde om sagen. REL.

Tak fordi du vil mødes med os på lørdag, så vi kan fremføre vores bekymringer og redningsforslag over for dig personligt! 1.000 forældre, 570 elever og mange flere venner, bekendte og lokale med tilknytning til Rundhøjskolen har brug for politikere, der har viljen til at lytte. Ligesom vi naturligvis også gerne lytter til politikere.

Vi har for eksempel lyttet til og lært af din rådmand, Kristian Würtz. I kølvandet på lukning af daginstitutioner for et par år siden fastslog han en fremadrettet procesplan for, hvordan man bør holde møder med forældre i forbindelse med lukninger: »Planen skal også give forældrene lejlighed til at fremkomme med alternativer til lukninger.« (Århus Stiftstidende, 21.8.2010).

Vi tror på, at samme tilgangsvinkel giver god mening over for lukningstruede skoler. Senest har Würtz udtalt: »Udfordringen består, vi har fortsat skoler i Aarhus med for meget kapacitet.« (Århus Stiftstidende, 12.6.2012). Vi er enige. I fire uger har vi derfor fremlagt gennemarbejdede alternativer, der både reducerer kommunens overkapacitet og bevarer Rundhøjskolen.

Derfor er vi også nødt til at sige, at det er helt forkert, når man i en nylig pressemeddelelse forvrænger vores udspil, som om vi vil »lukke« Center 10, og som om vi »yderligere reducerer skolernes budgetter med besparelser på undervisningen og afskedigelser af lærere til følge«.

Vi har tværtimod anvist løsninger til at flytte tiendeklasserne fra det nuværende Center 10 til én af de ti skoler, der har tilstrækkeligt med tomme lokaler, og bevare Center10 med separat ledelse og selvstændig profil:

Med samme besparelse som i skoleforliget.
Uden besparelser på undervisningen.
Uden afskedigelser af lærere.
Uden at sende hundredvis af skoleelever ud på en meget længere og farligere skolevej.
Uden risikoen for at opsplitte de nuværende klasser fra Rundhøjskolen såvel som på modtagerskolerne, Rosenvangskolen og Viby Skole.
Uden at lukke Rundhøjskolen.

Dét er vores forslag.

Og det hænger sammen økonomisk, derom hersker ikke længere nogen tvivl. Vi har desuden påvist, at en lukning af Rundhøjskolen koster en ekstraregning på cirka 20 mio. kroner til alle kommunens borgere til at bygge nye lokaler (cirka 9 mio. kroner) og nye skoleveje (cirka 11 mio. kroner). En ekstraregning, der er overflødig, hvis Rundhøjskolen bevares.

Vi har påpeget, at Rundhøjskolen kan konkurrere med privatskoler og tiltrække ressourcestærke forældre fra nær og fjern. Netop dét, som politikere drømmer om i så mange andre socialt belastede områder landet over. Hvis Rund- højskolen lukkes, og lokalområdets midtpunkt atomiseres, vil mange uundgåeligt trække deres børn over i privat- skoler - hvilket betyder færre kroner til folkeskolen.

Vi tror ikke, at det er dét, I ønsker. Vi tror, at I dybest set ønsker det samme som os: At gøre flest mulige borgere glade, færrest mulige borgere kede af det, og spare det beløb, som skoleforliget lægger op til.

Vi har påvist, at dette mål kan nås - uden at lukke Rundhøjskolen.

Vi ses på lørdag! Vi ta'r kage med, hvis du gi'r kaffen?

FOLF, Rundhøjskolens Forældre- Og LærerForening
Annonce i Århus Stiftstidende, 16.6.2012 > Annoncen som pdf-fil


APROPOS SLAGET OM RUNDHØJ:

24.11.: Efter sejren: Læren fra Rundhøj
16.08.: Bananrepublikken Aarhus
21.06.: Af med fløjlshandskerne
20.06.: Politikere som inkompetente skrivebordsgeneraler
16.06.: Tak, borgmester
14.06.: Blinde og døve politikere
13.06.: Kære borgmester - vi har brug for din hjælp!
07.06.: Skolelukning sparer nul kroner
31.05.: Rød blok i Aarhus underminerer rød regering

Det er helt forkert at lukke Rundhøjskolen!