Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Af med fløjlshandskerne

Åbent brev fra skolens forældregrupper > Slaget om Rundhøjskolen

I Aarhus kommune indgik Socialdemokraterne, De Radikale og Socialistisk Folkeparti et skoleforlig, der skulle spare 11,8 mio. kr. årligt, bl.a. ved at lukke skoler. En af de lukningstruede skoler var Rundhøjskolen, til trods for at den er en unik socialpolitisk, integrationspolitisk og undervisningspolitisk succeshistorie. I syv måneder fra maj til november 2012 kæmpede Forældregruppen på Rundøjskolen imod lukningen, og den 16. november gav forligspartierne op og besluttede alligevel at lade skolen overleve. Læs om baggrunden her: Rød blok i Aarhus underminerer rød regering. Nedenfor et åbent brev til forligspartierne, da de i juni meddelte, at de ikke ville ændre forliget og fortsat agtede at lukke Rundhøjskolen. REL.

Det nye skoleforlig mellem Socialdemokraterne, SF og De Radikale udskriver en ekstraregning på millioner af kroner til alle Aarhus' skatteborgere, atomiserer skoleklasser, slagter en velfungerende idrætsskole og spiller hasard med hele lokal­ området omkring Rundhøjskolen. Politikerne ville ikke lytte til de over to hundrede høringssvar, hvoraf mange anviste bedre og billigere løsninger, men valgte i stedet at gentage stort set den samme forli(g)stekst én gang til. Den ekstraordinære høring var med andre ord blot en skin­høring ...

Borgere fra alle dele af kommunen har for længst konstateret dét, der er hovedbudskabet i et historisk stort antal høringssvar og en stormflod af læserbreve - at det er helt forkert og alt for dyrt at fastholde lukningstruslen mod Rundhøjskolen i Højbjerg.

Idrætsforeninger, kirkelige kredse, boligforeninger, indvandrerforeninger, socialdemokratiske partiforeninger, erhvervsdrivende, Højbjerg-Holme-Skåde Fællesråd og over 7.000 privatpersoner har støttet Rundhøjskolen med underskrifter og opbakning eller gennem utvetydige høringssvar. Bredden har været kolossal fra hele Aarhus. Alligevel fastholder Socialdemokraterne, SF og De Radikale en skolelukning, de ikke har præsenteret ét eneste sagligt argument for.

Vi har dokumenteret, at der findes alternative løsninger, der sparer det samme beløb, som skoleforliget lægger op til, og som løser kommunens overkapacitetsproblem bedre. Men også i det nye skoleforlig vil partierne hellere prioritere flere mursten, mere overkapacitet og millioner af overflødige skattekroner frem for skoleelevers sundhed og undervisningskvalitet. Det er og bliver de faktuelle konsekvenser af planerne om at lukke Rundhøjskolen.

Og så er det ikke engang i Højbjerg, at kommunen har et overkapacitetsproblem, men derimod i Viby og Aarhus Vest. Absurditeterne tårner sig med andre ord op omkring et hovedløst forlig, der handler meget mere om magtfuldkommenhed og åbenlyse korridoraftalers hensyn til visse forligspolitikeres valgkredse end saglighed og kommunale helheds­hensyn. Vi tør slet ikke tænke på, hvor mange af forligspartiernes øvrige beslutninger, der bygger på en lignende kynisme og lemfældighed med midler og mennesker. Derfor handler det ikke længere kun om Rundhøj, men om hele Aarhus.

Og derfor kæmper forældregruppen på Rundhøjskolen selvfølgelig videre frem til (og under) den officielle høringsfase, som begynder til september - og om nødvendigt hele vejen frem til afstemningen om forliget til november. Intet er afgjort endnu, og vi har meget mere på vej ...

Vi vil gøre alt for at vise offentligheden i hele kommunen, med hvilken forbløffende inkompetence forligspartierne atter har skruet et forlig sammen. I hører fra os igen, især under den officielle høringsrunde til september.

Denne gang bliver det uden fløjlshandsker.

FOLF, Rundhøjskolens Forældre- Og LærerForening
Annonce i Århus Stiftstidende, 21.6.2012 > Annoncen som pdf-fil


APROPOS SLAGET OM RUNDHØJ:

24.11.: Efter sejren: Læren fra Rundhøj
16.08.: Bananrepublikken Aarhus
21.06.: Af med fløjlshandskerne
20.06.: Politikere som inkompetente skrivebordsgeneraler
16.06.: Tak, borgmester
14.06.: Blinde og døve politikere
13.06.: Kære borgmester - vi har brug for din hjælp!
07.06.: Skolelukning sparer nul kroner
31.05.: Rød blok i Aarhus underminerer rød regering

Det er helt forkert at lukke Rundhøjskolen!