Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Humanisme.dk ti år - 2001-2011

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Humanisme.dk 2001 Den 3. august 2011 er det præcis ti år siden Humanisme.dk gik i luften og var online for første gang. Dengang så både internettet og Humanisme.dk noget anderledes ud.

Over to tusind indlæg (essays, klummer, artikler, film- og boganmeldelser) er det blevet til de seneste ti år. Små tusind citater er løbende udvalgt til den humanistiske citatsektion - og desværre næsten lige så mange i den dokumentariske citatsamling af forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda fra de seneste års danske debat. Sidstnævnte dokumentation har imidlertid vist sig værdifuld i årenes løb, og hvortil du som mange andre fortsat kan hjælpe med at indsende relevante citater.

Hvorfor Humanisme.dk - og hvad er humanisme? Den korte version med uddybende links:

Humanisme.dk Begrebet har sin oprindelse i renæssancen, som jeg har skrevet en større bog om, der udfolder den idéhistoriske arv og et bud på et fremadrettet filosofisk fundament for humanismen, Renæssancen og humanismens rødder (2006), som følges op i min bog om tolerancearven, Oplysning og tolerance - arv og aktualitet (2009) og afsluttes i trilogiens sidste del, der er på vej: Frihed og retfærdighed - arv og aktualitet (2011).

Det er hensigten at fastholde og udbygge Humanisme.dk i retning af en stadig mere omfattende, humanistisk portal af politisk, kulturel og idéhistorisk karakter med yderligere anbefalinger af inspirerende poesi, kunst, litteratur, film og internetressourcer m.m.

For mig betyder humanisme helt basalt og banalt at tage større hensyn til menneskets individuelle forskellighed i stedet for at være sig selv nok, så samfundet ikke bevidst eller ubevidst ensrettes. Dette perspektiv udfoldes naturligvis meget mere i mit forfatterskab, på bloggen Engelbreth (Politiken.dk) og i mine artikler og kommentarer, samt i nogle af de interviews, der har været bragt med undertegnede i forskellige sammenhænge - se eventuelt: Register over alle kategorier, sektioner og temaer. Introduktioner til humanismen findes her: 1) Hvad er humanisme? og 2) Hvilken humanisme?

Ti år - tiden går. Tak til alle jer, der i løbet af tiden har inspireret og ladet sig inspirere, kommenteret konstruktivt, hjulpet og opmuntret eller på anden måde fulgt med fra 2001 eller fra tid til anden!

Der er p.t. 1.113 støtter på Facebooksiden Humanisme.dk - men der er også andre måder at støtte Humanisme.dk gratis på - og ét minut er ikke så lidt.

Niche-nostalgikere kan i øvrigt læse, hvordan fem års jubilæet blev markeret: Humanisme.dk 2001-2006.

Rune Engelbreth Larsen
3. august, 2011