Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Outlandish kontra Dansk Folkepartis Ungdom

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Gaffa nr. 11/2005 Når Isam Bachiri, Waqas Qadri og Lenny Martinez fra Outlandish ved flere lejligheder har sat sindene i kog på den yderste højrefløj, skyldes det, at to af de tre musikere er muslimer, og at de ikke lægger skjul på dette faktum. At de dermed uden sammenligning er landets mest populære praktiserende muslimer, gør dem dem til et særligt fokus for opmærksomhed for enhver med en eksplicit anti-islamisk dagsorden.

I 2004 genindspillede Outlandish Poul Henningsens og Kai Normann Andersens vise, Man binder os på mund og hånd, der var en subtil protest mod nazisterne i 1940, og genindspilningen forargede ikke mindst formanden for det anti-islamiske Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard. Ved tv-transmitterede koncerter har bandet endvidere taget afstand fra Irak-krigen, de har endog advaret kongehuset mod Pia Kjærsgaard, og i 2005 prydede Outlandish forsiden på musikbladet Gaffa med en satire over Dansk Folkepartis politiske kampagne.

... Helle Merete Brix kalder Outlandish for »en propagandakanal for islamismen« og er den egentlige kilde til den mistænkeliggørelse af bandet, som Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) for nylig har grebet.

Således har DFU opfordret til en generel boykot af bandet, fordi Isam Bachiri og Waqas Qadri har deltaget i en islamisk konference i Canada, som ifølge DFU dannede ramme om ekstremistisk islamisme.

Bemærk her, hvorledes DFUs formand, Kenneth Kristensen i en pressemeddelelse harcellerer over, at Outlandish er på vej ud i »noget snavs«, blot fordi man ikke kan købe alkohol til deres koncerter, fordi de priser islam, og fordi de derhjemme har tildækket brysterne på en halvnøgen statuette, de modtog. Dertil kommer så »sensationen« - en islamisk konference gøres uden forklaring eller uddybning genstand for dødstrusler mod jøder og homoseksuelle:

Allerede på det tidspunkt [2004] var Outlandish på vej ud i noget snavs. Forbuddet mod salg af alkohol ved deres koncerter og deres lovprisning af islam i deres sange – blandt andet Aischa, der er en hyldest til Muhammeds mindreårige kone – og ved deres koncerter var urovækkende, og det faktum, at de klædte den statuette, som bandet fik da, de år tilbage blev kåret som landets bedste hip-hopband, i en kjole, så dens bryster ikke var synlige burde have sat alarmklokkerne i gang med at ringe. Allerede dengang var der mange tegn på, at noget var galt. Men med bandets deltagelse i en konference, hvor der blev opfordret til drab på jøder og homoseksuelle er målet fuldt.

Bandet har tidligere udtrykt begejstring for, at deres fans bliver mere religiøse af at lytte til deres musik. Det er ikke flere og mere religiøse muslimer, vi har mest brug for i Danmark. Tværtimod bør de unge muslimer indse, at de bor i et vestligt oplyst samfund, hvor man ikke kan bruge nogle 1400 år gamle vildfarelser til noget.

Med den viden som alle nu bør have om to af de tre Outlandish-medlemmers fanatisme, vil det at spille Outlandish jo nærmest svare til at spille nynazistisk musik – og det er der selvsagt ingen, der kunne finde på, så jeg vil indstille til, at alle radiostationer, DJs osv. gemmer Outlandish' plader på de bageste rækker i pladesamlingen.

Kenneth Kristensen, formand for DFU
Pressemeddelelse, 12.1.2007

Tænk at man også skal gøres ansvarlig for og stå til regnskab for, hvilke personer der måtte deltage i samme konference som én selv, og hvad de muligvis, muligvis-ikke har udtalt ved den og den forgangne lejlighed? Det ville jo blive umuligt for mange af os nogen sinde igen at deltage i en debat med f.eks. medlemmer fra Dansk Folkeparti.

Tankegangen er selvfølgelig absurd. Et menneske er ansvarlig for sine egne gerninger og standpunkter, punktum.

Hvis man er medlem af en bevægelse eller et parti, har man selvsagt bevidst associeret sig med de holdninger, som bevægelsen eller partiet står for - men om man går ved siden af, optræder samme sted som, taler med, hilser på, lytter til eller drikker kaffe med Kenneth Kristensen, Lars Hedegaard eller Jonni Hansen, betyder det ikke, at man er ansvarlig for, endsige nødvendigvis støtter én eneste af deres gerninger eller udtalelser. Og det gør det naturligvis heller ikke, hvis man er i selskab med andre.

Man kan mene, at der burde blive solgt alkohol til Outlandish-koncerter, man kan være uenig i deres diskrete afstandtagen fra pornograficeringen, og man kan være enig eller uenig i bandets stikpiller til Dansk Folkeparti og Irak-krigen, men at nazificere bandet er mere end grotesk og afslører, at der ingen grænser er for den anti-islamiske fløjs efterhånden patologiske paranoia.

Og hvad var det så i øvrigt for en konference, som Isam Bachiri og Waqas Qadri deltog i?

Mellemøstforsker og lektor Torben Ruberg Rasmussen fra Syddansk Universitet konstaterer: »Der er ingen grund til at fordømme det arrangement, og der er ikke tale om en skabsradikalisme eller noget, der minder om det.« (Dr.dk, 17.1.2007).

Også Outlandish selv har undtagelsesvist reageret på deres hjemmesidei en kommentar til DFUs kampagne og skriver bl.a.:

Kommentar til at der igen har været skrevet en usand historie om Outlandish i et dagblad. Denne gang om Isam og Waqas. Isam og Waqas var i Toronto i Dec. For at optræde til en fredelig muslimsk konvention, hvis hovedmål er et skabe integration og fredelig sameksistens i mellem muslimer og ikke muslimer i Nordamerika generelt. (...) Det arrangement som Outlandish deltog i var det 5. af slagsen og folkene bag konventionen har fået mange rosende ord med på vejen af både myndighederne samt af den canadiske presse som også årligt møder op. Iblandt de mange gæstetalere var en af de højt respekterede Jødiske rabbinere Michael Lerner (USA) som var inviteret som æresgæst, Hamza Yusuf som har rådgivet US regeringen og Tony blair samt den anerkendte journalist Robert Fisk (UK). Derudover var der rigtigt mange ikke muslimer som dukker op hvert år! (...) Vi er meget uforstående over de anklager som på det seneste er blevet fremsat i det samme dagblad. Vi tager derudover også på det skarpeste afstand fra de anklager der har været om at vi på nogen måde skulle støtte eller opfordre til had og vold mod jøder og homoseksuelle!!!!!!!!

Outlandish, 13.1.2007

Men historien har naturligvis fået sit eget liv i Kjærsgaards, Hedegaards & Co.s mytiske katalog over selvrefererende »sandheder« om Den Store Islamiske Trussel, hvor der ingen grænser er for, hvad og hvem der kan blive udskrevet som farlig islamist.

Rune Engelbreth Larsen
18. januar, 2007