Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Helle Merete Brix (f. 1959)

Journalist og forfatter, bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet (2005-)

»I Norge har man i relativ ubemærkethed i juni vedtaget en lov, der omhandler forbud mod diskrimination af enhver art, etnisk, religiøs m.m. Loven indeholder en mærkværdig formulering om forbud mod chikane, om det forbudte i ytringer, der kan forstås krænkende eller nedværdigende. Skal loven således også bruges til at kneble frimodig og hård kritik af islam? I Storbritannien vil Labour gennemføre en lov, der forhindrer tilskyndelse til religiøst had. Skal den bruges til at kneble frimodig og hård kritik af islam?« (Skrevet sammen med Farshad Kholgi; Weekendavisen, 2.9.2005).

»Kravet om en særlig nænsomhed over for islam i skrift og tale er ligesom ønsker om halalkød i institutioner, særskilte badetider i svømmehaller, promovering af det arabiske sprog, kønsadskilte skoler m.m. alt sammen skridt på vejen mod indførelse af islamisk lov, sharia. Hvad der isoleret set kan virke som ubetydelige indrømmelser fra statens side, vil i længden være ødelæggende slag mod demokratierne i den frie verden.« (Berlingske Tidende, 19.9.2002).