Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Frisk pust over landet; kulturkamp i billeder

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Kort før Dansk Folkepartis tiende årsmøde og blot tre uger før partiets ti-års fødselsdag udtalte Pia Kjærsgaard: »Når man profilerer sig på indvandrerspørgsmålet, kan man godt tiltrække nogle typer, der har nogle ekstreme holdninger. Det har skullet stå klart, at hvis man kom med udtalelser, der er uacceptable, så blev man ekskluderet. Men det ser vi ikke i dag, at det popper op.« (Ritzau, 15.9.2005).

Det var nøjagtigt lige så forlorent, forskruet og forkert, som det lød. Og var nogen i tvivl, varede tvivlen kun et par uger, indtil de blev bekendt med Louise Freverts hjemmeside i slutningen af september 2005.

Dansk Folkeparti var, er og bliver en magnet for de »ekstreme holdninger«, som de i de senere år har forsøgt at lægge afstand til på skrømt gennem lejlighedsvise udrensninger af små fisk, alt imens partiets store hajer til stadighed har kørt en benhård, ekstremistisk linje over for etniske minoriteter i almindelighed og muslimer i særdeleshed.

I slutningen af september og begyndelsen af oktober rasede en mediestorm over Danmark, der tog afsæt i en række rystende racistiske og anti-islamiske udsagn på Louise Freverts hjemmeside, men som siden inddrog stadig flere prominente medlemmer af Dansk Folkeparti. Partiets halsløse bestræbelser på at iscenesætte sig som socialt ansvarligt midterparti er ganske enkelt for gennemskuelige, og det var Freverts friske kuling over landet et karakteristisk eksempel på.

Hendes fuldstændig utroværdige forklaringsskift talte deres eget sprog: Først havde hun skrevet alle de famøse artikler på sin hjemmeside og stod ved dem. Så havde hun skrevet alle artiklerne, men beklagede dem. Så havde hun ikke skrevet nogen som helst af artiklerne og foragtede dem.

Så havde hun »selvfølgelig« skrevet bogen Kort og godt, og stod ved hvert et ord i den. Så havde hun »selvfølgelig ikke« skrevet bogen og tog afstand fra den.

Løgn og propaganda fra ende til anden. Så meget desto mere er det altafgørende, at den del af den igangværende kulturkamp, som udspiller sig mellem nationalismen i Dansk Folkeparti på den ene side, og humanismen på den anden, fortsat afdækker, udstiller og bekæmper den ekstreme nationalisme, som har besat den danske tidsånd.

En kulturkamp, som er blevet skærpet den forløbne halvanden måneds tid, og som har tydeliggjort, at skønt Dansk Folkeparti er landets tredjestørste parti med tidsånden i ryggen, er de trods alt ikke urørlige - og tidsånden er ikke statisk.

En kulturkamp, som ikke blot føres med ord i debatspalter, bøger og artikler, men som f.eks. også udkæmpes med kreativ genialitet og satirisk virtuositet i billeder.

Til inspiration følger her en række billeder fra kulturkampens foreløbige kulmination i de foregående uger ...


Den 1. oktober bragte Jyllands-Posten 12 bladtegneres version af Muhammed - i håb om at provokere muslimer til forargelse var der frit slag for dæmoniseringen. Tegneren Lars Refn tegnede imidlertid en fræk skoledreng fra Valby i stedet for islams profet, og først flere dage senere blev det afsløret, hvilken genistreg Refn havde begået. På tavlen står skrevet et budskab på farsi, som avisen ikke havde ulejliget sig med at få oversat: »Morgenavisen Jyllands-Postens redaktion er en flok reaktionære provokatører« ...

Lars Refn-tegning i JP

Louise Frevert, MF for Dansk Folkeparti siden 2001 og medlem af Borgerrepræsentationen siden 1994 (indtil 1997 for Konservative Folkeparti, siden for Dansk Folkeparti). Partiets overborgmesterkandidat i København i 2005 ...

Louise Frevert (valgannonce)

Louise Freverts annonce ovenfor er i forlængelse af Dansk Folkepartis landsdækkende annonce-koncept med sloganet »Frisk pust over landet« ...

Dansk Folkepari (valgannonce)

Et modtræk fra Modkraft.dk - vha. en enkel tilføjelse til Dansk Folkepartis plakater, bliver sloganets første 'F' til et 'A', hvormed budskabet tager sig noget anderledes ud ...

Dansk Folkepari ('Arisk pust' i stedet for 'Frisk pust')

En genial variant til Dansk Folkeparti - Outlandish's Isam Bachiri, Waqas Qadri og Lenny Martinez erstatter Dansk Folkepartis Peter Skaarup, Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl som et »frisk pust over landet« ...

...

Her er den originale plakat i sin helhed fra Dansk Folkeparti ...

Dansk Folkeparti

Og her forsiden på musikbladet Gaffa (nr. 11/2005), hvor ideen til Outlandish's friske pust over landet er undfanget ...

Gaffa nr. 11/2005

Op til kommunalvalget har gruppen »Reelt Valg« fremstillet en række 'alternative' valgplakater til Dansk Folkeparti for at vise deres reelle politik. Enhedslisten har bl.a. undersøgt, hvilke forlig Dansk Folkeparti indgår kommunalt, og har derved dokumenteret dobbeltmoralen. Her er det Dansk Folkepartis reelle arbejdsmiljø-politik ...

Arbejdsmiljøet i Dansk Folkepartis ånd

»Reelt Valg« viser Dansk Folkepartis reelle flygtninge-politik ...

Flytgningepolitik i Dansk Folkepartis ånd

»Reelt Valg« viser Dansk Folkepartis reelle ældre-politik ...

Ældrepolitik i Dansk Folkepartis ånd


Undertegnedes klumme i Politiken den 24. september var et oplæg til kamp mod Dansk Folkeparti og havde overskriften »Lykønskning og krigserklæring til Dansk Folkeparti«. Det faldt Søren Espersen så meget for brystet, at han måtte give Pia Kjærsgaard ret i at kalde mig »et dumt svin« i Politiken den 28.9., og den 7.10. sammenlignede Søren Krarup mig med en »rotte« i Jyllands-Posten.

Mere tilforladelig var denne satiriske kommentar fra højrefløjs-bloggen, »Polemiken« - udført med storartet beherskelse af Photoshop:

...

Århus har sin egen variant af kulturkampen - her er Dansk Folkeparti flankeret af Århus Mod Moskeen, der er Den Danske Forenings nyeste knopskydning, som kører en indædt kampagne mod muslimer. Der er naturligvis heller ingen nævneværdig forskel på Århus Mod Moskeen og Louise Freverts omstridte hjemmesideartikler, som jeg har påpeget i en kommentar i JP Århus: »De er ikke bedre end Frevert«.

Noget er så småt ved at ske i den lokale kulturkamp i Århus, hvor et enigt byråd har taget skarpt afstand fra Århus Mod Moskeen, og hvor samtlige byrådsmedlemmer af samme grund deltager i byens protestmarkering af Krystalnatten den 9. november.

I et indlæg i Århus Stiftstidende har jeg opfordret byrådsmedlemmerne til at følge deres protest op med en 100 procent klar forsikring om, at man ikke vil basere konstitueringsforhandlingerne om borgmesterposten på foreningen - såfremt den skulle komme i byrådet: »Meld klart ud mod Århus Mod Moskeen«. Ellers bliver partiernes afstandtagen let for billig, hvis de i sidste ende alligevel skulle vise sig parate til at give moskémodstanderne indflydelse under bordet, når borgmesterposten skal placeres.

Men det skal ikke forklejne, at byrådets markering mod Århus Mod Moskeen på Krystalnatten dog er og bliver forholdsvis signifikant.

Aros er ved at vågne.

Rune Engelbreth Larsen
6. november, 2005

JP Århus, 20.10.2005