Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Århus Mod Moskeen er ikke bedre end Louise Frevert

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Der er meget hårrejsende at tage fat i i forbindelse med Århus Mod Moskéen (ÅMM). For eksempel at Den Danske Forening tilsyneladende gerne bruger ÅMM til en platform og iscenesættelse af en fælles, landspolitisk dagsorden; eller at ÅMM's retorik er helt på linje med Louise Freverts (bortcensurerede) hjemmeside; eller at ÅMM's formand nøjes med at beklage nazismens monstrøsiteter fordi de ikke var "demokratiske".

Det er blevet afsløret, at ledelsen i ÅMM slet ikke bor i Århus - foreningens retorik peger også på, at den lokalpolitiske facade er et skalkeskjul og samlingssted for Danmarks yderste højrefløj i og omkring Den Danske Forening. Til moskémodstandernes officielle opstillingsmøde deltog en af Den Danske Forenings mest fremtrædende repræsentanter, Poul Vinther Jensen, der er medlem begge steder. Det var som bekendt Den Danske Forening, der i begyndelsen af 1990'erne ikke ville tage afstand fra voldelig »sabotage« og brandattentater mod moskéer, men »tolkede« dem som »folkelig modstand mod Danmarks kolonisering af fremmede«.

Den retorik, som Århus Mod Moskéen gør brug af i den lokale valgkamp i Århus, er helt på linje med det yderligtgående fremmedhad og den anti-islamiske paranoia, som både kendetegner Den Danske Forening og en lang række tidligere artikler fra Louise Freverts (DF) hjemmeside. ÅMM kalder moskéer for »kaserner«, stempler muslimer som »koransoldater« og Muhammed som »pædofil guerilla-ekspert«.

Politikere, der støtter ønsket om en moské, beskyldes for at føre »samarbejdspolitik«, og det er sågar blevet foreslået at bygge »en stor mur« om Gellerupparken. Det er ikke udtryk for en saglig debat, men samme bizarre overbud, som også kendetegner en række yderligtgående kommentatorer, der har vilde konspirationsteorier om alle muslimernes verdensherredømmeplaner - hvilket nazisterne også beskyldte jøderne for i den antisemitiske propaganda i første halvdel af det 20. århundrede. Jeg vil opfordre samtlige byrådspolitikere i Århus til at erklære utvetydigt, at de ikke vil indgå i studehandler om konstitueringen med ÅMM, hvis de skulle blive valgt ind - også hvis det kan koste posten som overborgmester eller rådmand.

Citater fra medlemmer af ÅMM:

• TOMAS KIERSTEIN (formand for ÅMM): »Det, der derfor gjorde Hitlertyskland til et diktatur, var ikke de monstrøsiteter, som blev begået, men det at de blev begået, uden at folket ved en demokratisk proces havde haft muligheden for at forkaste eller bakke op om Hitlers politik. Det udemokratiske ved Hitlertyskland var ikke indholdet, men formen!« (Foreningens hjemmeside).

• PER HOVGAARD (byrådskandidat for ÅMM): »I sådan en moské vil der blive præket had til os danskere. Og den dag, de er mange nok, vil de simpelt hen udrydde os« (Ekstra Bladet, 13.10.2005). Det voldsomme udfald rammer ikke blot muslimer, men også homoseksuelle og velgørenhed til u-landene: »Jeg er ved at brække mig over bøsser og lesbiske, der i forkælet, navlebeskuende egoisme opfører sig som forkælede børn.« (Ekstra Bladet, 9.8.2005). Almisser til børn og ældre i u-landende kalder han for »kvalmende velgørenhed« (Ekstra Bladet, 29.11.2004).

• NIELS-CHRISTIAN HERHOLDT BRAAD (næstformand i ÅMM): »Vi ser friheden, åbenheden, velstanden og sammenhængskraften hos det danske folk blive truet af de muslimske indvandrere. Deres medbragte kultur, intolerance og had er skræmmende. Det er denne form for intolerance, der koransk-loyalt vil blive prædiket i en stormoské i Århus.« (JP Århus, 17.6.2005).

• TORBEN PETERSEN (sekretær i ÅMM): »Nu mangler koransoldaterne sådan set blot den forlangte stormoské-kaserne til fremtidig eksercits af tvangsrekrutterede koransoldater i området. Et projekt, der præsenteret for vore stedlige politikere, afstedkommer en aldeles umådeholden imødekommenhed, der udelukkende kan tilskrives funktionel og politisk analfabetisme.« (JP-Århus, 16.4.2005). Og: er det »et islamisk guds hus der ønskes opført - eller en korankaserne? Sidstnævnte i næsegrus hyldest til den pædofile guerilla-ekspert, general Muhammad.« (JP Århus, 31.3.2005).

• CLAUS RASMUSSEN (medlem af ÅMM): »... ledelsen i Århus Politi eller de valgte politikere [vil] ikke forholde sig til det store problem med den terror som foregår her ude i vestbyen, hvorfor vil I ikke det? Jo, det er nok ganske klart, for som færdselsbetjentene siger: »Så bor ledelsen i Århus Politi ikke i vestbyen«, og derfor vil de ikke give de færdselsbetjente, som kører herude, de muligheder, der var for at få stoppet denne terror. En mulighed er at bygge en stor mur omkring Gellerupparken, og kun lade dem, som skal på arbejde eller er i gang med en seriøs uddannelse, få udgang derfra.« (JP Århus, 25.9.2004).

• SØREN QUIST RASMUSSEN (spidskandidat for ÅMM, medlem af Venstre): »Vi protesterer kun, fordi det er en muslimsk skole, man vil bygge. Vi mener, at det vil ændre områdets karakter markant og tiltrække yderliggående muslimer og folk, som ikke vil integreres. Vi ønsker ikke at se piger med tørklæder, og det sprog, de taler, er støj i vore ører.« (JP Århus, 16.4.2005).

Sammenlign selv med den omfattende citat-samling på Humanisme.dk med uddrag af de bortcensurerede artikler fra Louise Freverts hjemmesider (samt flere citater fra Århus Mod Moskéen): www.humanisme.dk/hate-speech/index.php.

JP Århus, 20.10.2005