Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Lykønskning og krigserklæring til Dansk Folkeparti

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Dansk Folkepartis festivitas trækker ud, og også herfra skal lyde et forsinket til lykke, Pia Kjærsgaard!

Det ikke første gang, jeg tager de ord i min mund. Første gang var umiddelbart efter partilederrunden på valgaftenen den 8. februar, hvor jeg som daværende formand for Minoritetspartiet havde lejlighed til personligt at lykønske vinderne på Christiansborg - og er der noget, Pia Kjærsgaard har været i ti solide år i træk, er det en vinder.

Til min lykønskning sagde hun: "Jeg synes jo egentlig, at du er et rigtig dumt svin - men på dine egne præmisser har du sådan set klaret dig meget godt."

Jeg tror næsten, at det var venligt ment - men jeg kunne selvfølgelig med væsentlig større ret have gengældt hendes kompliment. Altså den sidste del af det.

Jeg synes nemlig ikke, at Pia Kjærsgaard er "et rigtig dumt svin," men til gengæld en rigtig farlig demagog uden anden politisk substans end fordomsfuld forurettethed.

Men hun har tidsånden i ryggen, og derfor preller al kritik af. Dansk Folkeparti er immunt over for selv de mest foruroligende kendsgerninger.

Der er f.eks. en lang række dokumenterbare sammenfald mellem Mogens Camres og Joseph Goebbels' retorik, bortset fra at den enes galde retter sig mod jøder, den andens mod muslimer.

I ethvert andet land havde det været partipolitisk selvmord at promovere en så hysterisk propagandist, der ville have fået en hær af kritiske journalister på nakken. Men i Dansk Folkepartis Danmark er han immun.

Sådan er der sket så meget i partiets korte levetid.

Jeg kan huske formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Kenneth Kristensen fra debatter i Århus for 8-9 år siden - dengang var han ikke meget andet end en forvirret og ubegavet, men velmenende knægt. I dag er han en færdigfabrikeret, strømlinet og stålsat Camre-klon uden en følelse i livet over for de indvandrere, hvis tilværelse hans racistiske propaganda gør sit til at forpeste.

Transformationen er ved at være til ende.

Tidligere frontfigurer og fodsoldater i den Danske Forening, som vi blev advaret imod for 10-15 år siden, er blevet toppolitikeres pressechefer (Søren Espersen og Henrik Gade Jensen), chefredaktør på Berlingske Tidende (Niels Lunde), indflydelsesrige folketingspolitikere (Krarup og Langballe) - og om bare et valg eller to måske sågar ministre. Til lykke, Pia, den Danske Forenings metastaser er for længst trængt ind i Dansk Folkeparti, hvis metastaser for længst er trængt ind i det danske samfund.

De er trængt ind i den danske kulturskat, har amputeret dens vinger og spændt den for en kværnende propagandavogn, der skal bilde os ind, at Oehlenschläger, Kierkegaard og Thøger Larsen har det fjerneste at skaffe med partiets populistiske korstog og endimensionale danskhed.

Dansk Folkepartis metastaser er trængt ind i Socialdemokratiet, hvor de har kvalt Svend Aukens sidste gnist, tvunget Birte Weiss ud af sit humanistiske skind og efter det skæbnesvangre formandsvalg har reduceret Mette Frederiksen - partiets sidste håb - til en skygge af sig selv.

Dansk Folkepartis metastaser er trængt ind i den nye, glatpolerede generation i Det Radikale Venstre, hvor Kjærsgaards darling, Naser Khader behændigt fik udrenset Mona Sheikh, og den folkekære Klaus Bondam kvalte Tanwir Ahmad i sin politiske spændetrøje på Københavns Rådhus, så man må frygte den dag, hvor Jelved stiller håndtasken.

De er trængt ind i TV2, hvor man æder en musikvideo som bevis på en indvandrer-mafia, og de er trængt ind i DR, der uden at blinke kan præsentere Karen Jespersen som en politiker, der i "årevis har leveret et modspil til Dansk Folkeparti".

Dansk Folkepartis metastaser er trængt ind i maven på B.T.s chefredaktør, den tidligere[*] buddhist og socialdemokrat, Erik Meier Carlsen; de er trængt ind i nervesystemet på Jyllands-Postens chef-kommentator, den tidligere terroristsympatisør, Ralf Pittelkow; og de er trængt gennem tv-alteret ud i alle danske seeres hjem, hvor Carlsen og Pittelkow igen og igen får lov at agere "neutrale", politiske eksperter.

Ja, det er kommet dertil, hvor vaskeægte skabspianister ikke engang behøver gemme sig i skabet længere for at blive bedt om "nøgterne analyser" af profilløse, tv-journalistiske nikkedukker. Tænk om det var Dagbladet Arbejderens chefredaktør eller en politisk kommentator med velkendte sympatier for Enhedslisten, som fik lov at vurdere den politiske situation med TV-Avisen som mikrofonholder? Så kunne det nok være, at regeringens smagsdommere ville gå amok - men det yderste højres velklædte medietalerør bæres gladelig ind foran kameraerne, uden at nogen tør hviske så meget som et kritisk spørgsmål.

Dansk Folkepartis metastaser er trængt ind i public service-kanalernes bredbånd og sendeflade, hvor magtkritiske røster kun overlever på lånt tid, før den nationalistiske tzunamis censur og selvcensur også skyller P1 og DR2 ud i det store medielokum af boligprogrammer og døgnfluestjerner og madopskrifter og brystoperationer.

Alt sammen på kun ti år.

Kære dansker, dette er ikke et oplæg til debat, men en krigserklæring. Det er en krigserklæring mod den kulturracistiske tidsånd, der har besat den Danske Forening, der har besat Dansk Folkeparti, der har besat Danmark.

Og derfor er det en invitation til Dig om at trække sværdet og pennen og gøre det til de næste ti års vigtigste, afgørende, højeste og måske eneste prioritet at bekæmpe tidsånden, der har besat Dansk Folkeparti, som har besat Danmark.

Det er meget muligt, at det for længst er for sent - men så er det i hvert fald ikke for tidligt.

Af med fløjlshandskerne.

Rune Engelbreth Larsen
Tendens: Politiken, 24.9.2005


NOTE: Denne krigserklæring fra Politiken er skrevet i tilknytning til en relateret kommentar i P1, som blev offentliggjort få dage senere som anden del af en samlet respons på Dansk Folkepartis første tiår (1995-2005): Inden racisme bliver politisk korrekt (P1). Efterfølgende fulgte afsløringen af racistiske artikler på Louise Freverts hjemmeside og en omfattende storm over partiet i medierne. Læs også:

> Hvorfor skarp retorik?
> Svar til Pittelkow: »Rotter« i politik
> Dansk Folkeparti, 1995-2005: Lig i lasten


RETTELSE: Det er ikke korrekt, at Erik Meier Carlsen er tidligere buddhist, som jeg troede og skrev i ovenstående klumme - han er stadig væk buddhist. Jeg beklager fejltagelsen! REL.