Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Merethe Egeberg Holm

Tidl. medlem af Dansk Folkeparti

»Hvis du skulle have en ung pige til at passe sine børn, ville du jo ikke tage en, som hader børn og som lige har myrdet to unger, vel? Det er rimeligt, man tager noget, man kan bruge og ikke en hobefuld analfabeter. Det er jo det, vi har gjort. De kommer fra den samme højslette, de der fremmedarbejdere, og så kom de pludselig slæbende med deres brødre og søstre og deres mænd og koner og rent ud sagt en røvfuld unger.« (Information, 17.9.2007).

»Det handler ikke om globaliseringen eller om, hvorvidt vandet stiger fem eller syv centimeter om hundrede år, for der er vi nok alle sammen slået ihjel af muslimerne - så det er lige meget. Hvis de kommer til at lave sådan en gang 11. september i København, så skal du bare se.« (Information, 17.9.2007).

»Også hvad angår intelligensen er der desværre langt mellem snapsene hos muslimerne. Altså ud med alle muslimer i Europa og ind med jøderne!« (Fra talerstolen på Dansk Folkepartis landsmøde, 15.9.2007; jf. Politiken.dk).

»Og til sidst et hjertesuk: Hver evig eneste dag bombarderes vi i aviser, radio, fjernsyn med muslimernes gøren og laden, og det er aldrig for det gode. Var det ikke muligt at få bare én muslimerfri dag om ugen?« (Fra talerstolen på Dansk Folkepartis landsmøde, 15.9.2007).

NOTE: Merethe Egeberg Holms tale blev fulgt op af store klapsalver blandt de delegerede, men Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl tog samme dag afstand med ordene: »Merethe Egeberg Holm var ude i noget, som jeg vil betegne som en dårlig spøg, da hun sagde noget om muslimer i hele Europa.«

Dagen efter fik hun en mundtlig reprimade, og partiets pressechef, Søren Søndergaard tog endvidere afstand fra et indlæg, Egeberg Holm har skrevet på Den Danske Forenings hjemmeside (se citat nedenfor): »Hun er blevet bedt om straks at få Den Danske Forening til at fjerne det indlæg fra hjemmesiden. Vi vil ikke forbindes med et udsagn om, at man foragter muslimer. Det har absolut ingenting at gøre med Dansk Folkepartis politik.« (Politiken.dk, 16.9.2007).

Natten efter landsmødet blev hun så ringet op af partisekrætær Poul Lindholm Nielsen og fik valget mellem en eksklusionssag eller selv at melde sig ud, hvilket hun i første omgang accepterede, men siden nægtede - og blev ekskluderet.

»Jeg er en skrap moster, der ikke under nogen omstændigheder vil finde mig i muslimernes evige forsøg på at 'overtage' ved at kræve deres regler overholdt hele tiden. (...) Jeg kunne blive ved, for jeg hader og foragter muslimer, men jeg generer dem ikke, og jeg skærer ikke halsen over på dem. Jeg er i stand til at bruge argumenter i stedet, fordi jeg er vokset op i den kristne tradition, hvor dialog fremmer forståelsen, men det er ganske umuligt at have en dialog med en muslim - spild af tid.« (Den Danske Forenings hjemmeside, 1.10.2006).