Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Kristian Thulesen Dahl (f. 1969)

Dansk Folkeparti, partileder (2012-), MF (1995-), medlem af hovedbestyrelsen, tidl. MF for Fremskridtspartiet (1993 og 1994-1995)

»På mange stræk er vi antimuslimer.« (Ritzau, 14.5.2008).

NOTE: Efter at Dansk Folkeparti i begyndelsen af maj 2008 lancerede en række annoncer, der fremstillede en kvindelig dansk dommer iført niqab (ofte upræcist kaldt 'burka'), genopblussede diskussionen om et tørklædeforbud eller ej i danske domstole (og andre steder). Birthe Rønn Hornbech argumenterede i en kronik for, at domstolene selv kunne bestemme, om tørklæder skulle være tilladt eller ej, og kaldte ved samme lejlighed Dansk Folkeparti for »fanatiske antimuslimer«, hvilket partiets gruppeformand Kristian Thulesen Dahl delvist bekræftede med ovenstående udtalelse. Siden afviste MF Jesper Langballe formuleringen og udtalte i stedet: »Det er et vulgært skældsord, som ikke hører nogen steder henne. Vi er ikke fanatiske. Det er upræcist at sige, at vi er antimuslimske, da vi ikke er modstandere af en bestemt befolkningsgruppe. Vi er modstandere af en totalitær tankegang og en sharialov, som har afskyelige konsekvenser. (...) Antiislamisk betyder, at man er ubetinget modstander af den religion og politiske ideologi, som hedder islam.« (Ritzau, 15.5.2008). Ikke desto mindre udtalte hans partifælle Søren Krarup til Jyllands-Posten: »Er det ikke fantastisk, at et kristent menneske siger, at det at være imod islam skulle være noget forkert. Hvis ikke det er det, hun selv er, så er hun da mildest talt en afsporet kristen. Hvad står der i den første artikel i vores lutherske bekendelse. Der står, at muslimerne er kættere, som man som kristen skal vende sig imod.« (JP.dk, 14.5.2008). Søren Espersen afviste det imidlertid som »en forrykt idé,« at partiet skulle have noget imod muslimer (JP.dk, 16.5.2008), efter at Thulesen Dahl også selv havde trukket i land i en pressemeddelelse: »Dansk Folkeparti har ikke ændret hverken politik eller retorik på området, og vi har helt uændret heller intet imod muslimer. Jeg erkender dog, at antimuslimsk kan forstås sådan, at vi har noget imod enkelte muslimer. Og det er absolut ikke tilfældet.« Læs også: Uheldig åbenmundethed, vulgaritet eller æresbevisning?

»Nu er loven [blasfemiparagraffen] imidlertid pludselig blevet højaktuel, efter at muslimer har sagsøgt Danmarks Radio og TV 2 for at krænke deres religiøse følelser ved at vise Theo van Goghs film 'Submission' – et gribende kunstværk og et forpint nødskrig fra en kvinde, Ayaan Hirsi Ali, der er slæbt gennem omskæring, fornedrelser, tvangsægteskab, indespærring og voldtægt i en forholdsvis normal mus­limsk familie. Hvis ikke hun skulle have ret til at bruge den vestlige verdens ytringsfri­hed, hvem skulle egentlig så? Det er religionskritik fra dybet af en lemlæstet sjæl.« (Folketinget, 17.12.2004: http://www.folketinget.dk/samling/20041/lovforslag/l157/som_fremsat.htm).

NOTE: Ovenstående er den officielle begrundelse for et lovforslag om lovændring, der er fremsat af Dansk Folkeparti (specifikt: Jesper Langballe, Kristian Thulesen Dahl, Per Dalgaard, Christian H. Hansen, Pia Kjærsgaard, Poul Nødgaard og Peter Skaarup). Bemærk at det senere viste sig, at der ikke var nogen muslimer, som havde sagsøgt DR og TV2 - og bemærk især partiets karakteristik af »en forholdsvis normal muslimsk familie«. REL.

»Det undrende folk er vidne til et markant stigende antal af grove voldsforbrydelser, begået af de fremmede. Nye, hidtil ukendte discipliner som massevoldtægter har gjort deres indtog i vort engang så fredelige og ordentlige Danmark.« (Dansk Folkeblad nr. 2/2001).