Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Lone Nørgaard (f. 1952)

Foredragsholder, kontaktperson i Dansk Kvindesamfund, lektor ved voksenuddannelsescentret i Greve

»Lad os for eksemplets skyld forestille os, at jeg fik trang til at hænge en hagekors-broche på blusen. Jeg ville nok så meget kunne hævde, at det hagekors, jeg bar rundt på, repræsenterede et soltegn eller et verdenshjul og dermed blot var et eksotisk og ganske uskyldigt smykke. Den tolkning ville jeg bare ikke komme en meter med på grund af hagekorsets historie og kraftfulde symbolværdi. Præcis den samme mekanisme gør sig gældende i forbindelse med tørklædet.« (Kristeligt Dagblad, 22.5.2007).

»I religiøse og politiske spørgsmål kan en muslim ligefrem være forpligtet på at udøve taqiyya [forstillelse, omformning], så man skjuler egne hensigter og holdninger - blot forstillelsen fremmer sagen.« (Kristeligt Dagblad, 22.5.2007).

»Tørklædet er islamismens flag. Også i Danmark. Derfor er tørklædet ikke 'uskyldige skikke' - det er en dybt naiv indgangsvinkel. Ingen, som ikke selv har skoen eller tørklædet på, kan vel for alvor forestille sig det pres, som kvinderne udsættes for fra mændenes, ikke mindst imamernes, side. Også i Danmark er det et stigende problem, at tørklædeløse piger bliver presset, generet og chikaneret, hvis de ikke vil dække sig til. Eller decideret udsat for vold. Hvor blev valgfriheden af?« (Berlingske Tidende, 12.4.2006).

»Med sin mundering kan Asmaa [NOTE] bruges til at skræmme og intimidere de muslimske piger, som ikke har lyst til at blive pakket ind og blive isoleret fra det omgivende samfund. Med sin fremtoning signalerer hun, at hun går ind for dødsstraf, håndsafhugninger og steninger. De muslimer som gerne i højere grad ville leve i overensstemmelse med det danske samfunds normer, tør ikke på grund af islamister som Akkari, Laban og Asmaa. Kontrollen - og jungletrommen - er for effektiv.« (Berlingske Tidende, 12.4.2006).

»Ved at ansætte Asmaa [NOTE] har DR blåstemplet islamismen. Islamismen som mere end noget andet frygter kvinders frihed og ret til selvbestemmelse, og repræsenterer en kultur, der er uforenelig med modernitet, ligestilling og demokrati. Derfor burde de muslimske piger også have den hjælp, det er at kunne støtte sig til et tørklædeforbud frem for at blive udsat for et psykoseksuelt overgreb. Hertil skal de tilsyneladende ikke vente nogen hjælp fra DR. DR, som i den hellige multikulturs navn flirter med totalitære kræfter, der ikke er en tøddel mindre farlige end nazisme og kommunisme.« (Berlingske Tidende, 12.4.2006).

NOTE: Asmaa, som Nørgaard refererer til, er Asmaa Abdol-Hamid, der bærer hovedtørklæde, og som i programrækken »Adam og Asmaa« er tv-studievært sammen med Adam Holm. Vibeke Manniche, der er forkvinde for Foreningen Kvinder for Frihed, rejste en proteststorm for at få hende fjernet fra Danmarks Radio på grund af hendes muslimske hovedtørklæde og afleverede ved den lejlighed 500 underskrifter. Læs mere her: Fra kvindekamp til paranoid hetz mod tørklæder og Sølle opbakning. REL.