Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Vibeke Manniche

Forkvinde for Kvinder og Frihed; forkvinde for kommunalt ansatte læger

»Hvis jeg kommer som patient til en kvindelig indhyllet læge og skal have en gynækologisk undersøgelse med al den seksualitet, mit underliv måtte emme af, så ville jeg føle mig betydeligt mere intimideret af hende end af en mandlig læge. (...) Som patient kunne jeg i bund og grund frygte, om om en sådan læge ville hjælpe mig i nød.« (Politiken.dk, 16.5.2007).

»Kvindelige kunder bør som udgangspunkt ikke lade sig ekspedere at tørklædefængslede kvinder. Det er ganske enkelte nedværdigende at spejle sig i et så middelalderligt syn på MANGLENDE ligeværd mellem kønnene. Det er kønsdiskriminerende og fra forretningens side tilnærmelsesvis kønsfascistisk.« (Blog for Kvinder for frihed, 5.6.2007).

NOTE: Uden forklaring fjernede Vibeke Manniche nogle måneder senere det indlæg, hvorfra ovenstående citat stammer. REL.

»Tørklædet er et kæmpe anslag mod vores rettigheder. Når en kvinde skal pakkes ind på den måde, sender det et bestemt signal om, at det ikke kun drejer sig om hende selv og det samfund, hun tilhører, men er udtryk for, hvad alle vi andre 'vantro' og 'urene' kvinder, der ikke er pakket ind, må forvente: Hvis en kvinde ikke dækker sig til, er hun til en vis grad selv uden om de overgreb, hun kan komme ud for. Det er et ganske sexistisk signal. Sat på spidsen frygter jeg et muslimsk samfund, hvor man behandler os kvinder som i Saudi Arabien.« (Berlingske Tidende, 13.4.2006).

NOTE: Vibeke Manniche udtaler sig i den sag, hun som forkvinde for Kvinder for Frihed har været med til at rejse om Asmaa Abdol-Hamid, der bærer hovedtørklæde, og som i programrækken »Adam og Asmaa« er tv-studievært sammen med Adam Holm. Manniche & Co. krævede hende fjernet fra Danmarks Radio på grund af hendes muslimske hovedtørklæde og afleverede ved den lejlighed 500 underskrifter. Læs mere her: Fra kvindekamp til paranoid hetz mod tørklæder og Sølle opbakning. REL.

»Hvis jeg får målt blodtryk af en kvindelig læge, der bærer tørklæde, så bliver det alt for højt! Det provokerer mig i den grad, fordi det for mig er et symbol på en ekstrem kvindeundertrykkelse. Det er for mig at se et totalt brud med den uniformspolitik, der ellers er blandt læger og på sygehuse. Meningen med kitlen og den anonyme påklædning er jo netop, at patienten skal i fokus, og lægen skal være ret anonym og ikke virke anstødende med sin seksualitet, religion eller lignende. (...) Jeg synes i øvrigt heller ikke, at det er særlig hygiejnisk.« (Ugeskrift for lægernr. 32, 8.8.2005).