Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Hvornår hopper Karen Jespersen til DF?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Efter at Søren Pind er blevet ny assimilationsminister er Dansk Folkepartis undercover-agent i Venstre, Karen Jespersen, kommet til at springe lovlig hurtigt ud af sit skjul.

Ikke at det var noget imponerende skjul, for lige siden hendes tid som socialdemokratisk indenrigsminister for over et tiår siden har hendes naturlige politiske tilhørsforhold ligget hos Dansk Folkeparti. Det har hun i og for sig til fælles med Søren Pind, der siden sin tid som borgmester i København har været helt på linje med Pia Kjærsgaard i assimilationspolitikken, men trods alt har været lidt for liberalistisk i sin økonomiske politik, til at et parti-spring kunne komme på tale.

Endvidere har Pind et Venstre-bagland, der heller ikke er helt parat til at blive et rent vedhæng til Dansk Folkeparti i værdipolitikken, og som statsministerparti er der også grænser for, hvor udtalt en minister kan være i sine udmeldinger imod EU, altimens statsministeren er i fuld gang med at køre landet i stilling til Europagten.

Derfor har Pind måttet trække i håndbremsen, da en frembrusende Karen Jespersen - der er formand for Folketingets assimilationsudvalg (hvorfor ikke kalde det hele dét, det er?) - udnyttede Pinds indtog i Assimilationsministeriet til at foreslå, at regeringen skulle skide højt og flot på EU-domstolen, som spænder ben for dansk assimilationspolitik.

Det fik imidlertid Pind til at sætte hende ganske utvetydigt på plads:

»Højsteret har afgjort, at det er EU-Domstolen, der har kompetencen på området. (...) Indtil da følger den danske regering dommene. I en retsstat er det op til domstolene at fortolke disse spørgsmål. Ikke regeringer eller tilfældige ministre. Herunder jeg selv. Jeg tror, enhver ville kunne se problemet, hvis man erstattede ordet 'EU-Domstol' med 'Højsteret'. Hvis en minister tilsidesætter en afgørelse fra Højesteret, vil det nok vække en del opsigt.« (Berlingske.dk, 17.3.2011).

Med den bremseklods i synet på Karen Jespersen er det vel helt naturligt, at hun endelig tager konsekvensen af sin lange politiske rejse, der som bekendt begyndte på den alleryderste venstrefløj, og tager turen videre til den radikale højrefløj i Dansk Folkeparti?

Lad os kaste et blik tilbage:

Tretten år efter at hun drømte om et »virkeligt kommunistisk parti« og bekæmpede LO's og Socialdemokratiets »utilslørede klassesamarbejde«, og otte år efter at hun forsvarede »røde undtagelser« fra demokratiet i et fløjopgør om Sovjets invasion i Afghanistan, sprang hun fra VS's yderfløj og distancerede ikke bare resten af VS, men også det meste af SF højre om.

I bogen Det røde flertal (1987) anklagede hun og Ralf Pittelkow således S og SF for ikke at have fulgt »med tiden« - hvilket bestemt ikke er noget, Karen Jespersen selv har forsømt.

Efter endnu et tilløb sprang hun i 1990 i Folketinget for Socialdemokratiet, og fra 1993 til 2001 hoppede hun som topminister videre til partiets højrefløj. (...)

Fem år før Louise Frevert chokerede med sin idé om at deportere småkriminelle muslimer til russiske fængsler, luftede Karen Jespersen ideen om at internere kriminelle asylansøgere på »en ubeboet ø« (B.T., 25.8.2000).

Nu er hun så havnet i favnen på Anders Fogh Rasmussen. Den samme Karen Jespersen, som i 1970'erne roste et teaterstykke for dets »grinagtige udstilling af de borgerlige 'værdiers' tomhed« (Politisk Revy nr. 236).

Men er det da forkert eller suspekt i sig selv at skifte standpunkt? Aldeles ikke.

Rekordspringeren Karen Jespersen er bare i en klasse for sig. En god bekendt har engang sagt, at den danske nationalfugl er vejrhanen - i det mindste er det for Karen Jespersens vedkommende utvivlsomt en træffende karakteristik.

Det, der skræmmer, er hendes populistiske paranoia og opportunistiske iver efter at omklamre tidsånden og gennemtvinge egne politiske ambitioner på bekostning af marginaliserede befolkningsgrupper.

Rune Engelbreth Larsen Politiken, 3.2.2007

Er tiden ikke for længst inde til næste spring, Karen? Lad os få samlet alle DF'ere i DF, så der i det mindste kommer større overensstemmelse mellem politikernes reelle ståsted og de aktuelle partipolitiske etiketter.

APROPOS

> Folketingsvalget 2011: Anbefalede kandidater
> Zubair kontra Karen - og Messerschmidts platituder

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 17.3.2011