Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Nyrup melder klart ud i kamp mod højreradikale

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Som tidligere bemærket på nærværende blog, var det forbløffende først at se, hvorledes tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen i sin egenskab af formand for de europæiske socialdemokrater, Party of European Socialists (PES), stod i spidsen for et opgør med den europæiske højreekstremisme, men tilsyneladende undlod at inkludere Dansk Folkeparti i dette selskab: Nyrups kamp mod højreradikale kræfter i Europa freder Dansk Folkeparti.

Selv Pia Kjærsgaard undrede sig, og flere forsøg på at få Nyrup til at kommentere sagen, var tilsyneladende forgæves, altimens en ledende socialdemokrat som Henrik Dam Kristensen fastslog, at Dansk Folkeparti ikke var en del af de højreradikale partier, som Nyrup gjorde op med: Kjærsgaard udfordrer tavs Nyrup - der savner Ellemanns mod?

Det var beskæmmende at tænke på, om det virkelig var frygten for de danske socialdemokraters berøringsangst over for kritik af Dansk Folkeparti, som fik Nyrup til at holde hånden over Dansk Folkeparti også i europæisk regi - Henrik Dam Kristensens udmelding kunne næsten tyde på det.

Nu har Nyrup imidlertid fejet al tvivl af vejen og slået fast, at han står på sine egne fødder og kan tale fra sin internationale position uden smålige hensyn til andedammens frygt for klart og entydigt at karakterisere Dansk Folkeparti som det ekstremt højreradikale parti, det er - han afviser samtidig, at han ikke har været fuldkommen klar i denne position tidligere og skriver bl.a. (og gentager åbenbart):

Sidste weekend var Dansk Folkeparti blandt de glade deltagere i et fællesmøde i Wien sammen med: Østrigs Friheds Parti, FPO – Andreas Moelzer og Heinz Christian Strache, Lega Nord – Fiorello Provera fra Italien, Dansk Folkeparti – Morten Messerschmidt, Belgiens Flamske Nationalist Vlaams Belang – Bruno Valkeniers og grundlæggeren Filip Dewinter, Slovakiets Nationale Parti – August Lang, Sverigedemokraterna – Kent Ekeroth.

De var også alle glade for deres vært fra det østrigske Frihedsparti, da han sagde om de partier, der ikke var der: Frankrigs Front National, Det hollandske FVV, Ungarns Jobbik, Bulgariens Ataka, Grækenlands Laos. »Vores, fællesmødets forhold til disse partier/bevægelser er 'godt og venskabeligt'«.

Jeg forstod, at Dansk Folkeparti også var glade for at være forbundet med disse bevægelser/partier. (...)

Jeg synes, at det var skelsættende at se dette sammenrend organiseret, og at det franske Front National, det hollandske FVV og det ungarske fascistiske Jobbik, Bulgariens Ataka og det græske Laos nu også er ’inde i varmen’ – i hvert fald hos de fremmedfjendske partier i Wien, inklusive Dansk Folkeparti.

PES og jeg 'gradbøjer' ikke – de tilhører samme gruppe.

Poul Nyrup Rasmussen
Politiken.dk, 3.11.2010

Nu burde en journalist vel ringe til Henrik Dam Kristensen og spørge, om han er uenig heri - det må han jo desværre være, hvis man tager hans tidligere udtalelse i betragtning: »Jeg mener ikke, at Dansk Folkeparti hører under Nyrups definition.« (Politiken, 24.10.2010).

Men man notere sig, at Nyrup i sit indlæg får indføjet: »Både vores østrigske, belgiske og italienske søsterpartier har for længst taget klart afstand fra de tre nævnte fremmedfjendske partier.«

Hvorfor nævner han ikke det danske socialdemokrati? Fordi de ikke har taget lige så klar afstand fra det danske fremmedfjendske parti, som socialdemokraterne i Østrig, Belgien og Italien har fra deres fremmedfjendske partier?

Det kan vel vanskeligt læses som andet end en tiltrængt og velfortjent irettesættelse af netop Henrik Dam Kristensen - Nyrup skal nok selv forklare, hvem de europæiske socialdemokrater ønsker en front imod.

Nu er der med andre ord overensstemmelse mellem manifestets afstandtagen til alliancen af højreradikale partier og alle de partier, der rent faktisk svarer til manifestets karakteristik - inklusiv, naturligvis, Dansk Folkeparti.

APROPOS

> Borgerlig kritik af Dansk Folkeparti

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 3.11.2010