Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Forsvarskommandoen censurerer og vildleder igen-igen

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Taleban var et af de mest mareridtsagtige regimer i nyere tid - og det er ellers noget af en bedrift i skyggen af det 20. århundrede, der på mange måder (også) var totalitarismens århundrede. Hver gang Talebans rystende brutalitet svækkes og stækkes, er således et uundgåeligt skridt i humanistisk retning.

Problemet er bare, at Taleban & Co. ikke taber den krig, der føres i Afghanistan. Tværtimod.

Danmark har ganske enkelt alt for længe været i en krig, der ikke kan vindes, hvor danske soldater tilmed lemlæstes, dræbes og traumatiseres i vidt omfang.

Offentligheden forhindres imidlertid i at vurdere krigen og krigens omkostninger på sagligt og redeligt grundlag, fordi Forsvaret simpelthen gør, hvad de kan for at skjule krigens barske realiteter.

Det er således betydeligt mere farligt at være dansk soldat i Afghanistan, end forsvarsministeren og Forsvarskommandoen har oplyst til Folketingets forsvarsudvalg. Ekstra Bladet har sammenlignet samtlige pressemeddelelser fra Hærens Operative Kommando og konstateret, at 190 danske soldater er blevet såret i Afghanistan - men Forsvaret har nedjusteret tallet til 119.

Det skyldes ifølge Forsvaret, at mén, der er under 5 procent, "ikke tæller med" ... Et skud i benet, kan f.eks. 'frasorteres', hvis den sårede ikke bliver varigt skadet. Sic.

Endvidere har Forsvaret og Forsvarskommandoen valgt at skjule oplysninger om antallet af psykisk traumatiserede soldater. Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech skriver til forsvarsudvalget: "Forsvaret har ikke en oversigt over, hvor mange af Forsvarets ansatte der har fået diagnosen post traumatisk stress syndrom... Så vidt vides, anvendes diagnosen ikke hyppigt." (Ekstra Bladet, 7.7.2010).

Ekstra Bladet har imidlertid kunnet få oplyst via Arbejdsskadestyrelsen, at ikke mindre end 87 danske soldater er blevet diagnosticeret med post traumatisk stress syndrom. Overlæge på arbejdsmedicinsk afdeling i Køge, Bernadette Guldager, der er tidligere major, vurderer tilmed, at antallet kun repræsenterer toppen af isbjerget.

Men forsvarsministeren finder ikke, at (minimum) 87 er en hyppig diagnose?

Det relevante spørgsmål er måske snarere, hvor hyppigt forsvarsministeren og Forsvaret kan fordreje, manipulere, vildlede eller - for nu at sige det, som det er - lyve for politikere og offentlighed om de reelle menneskelige omkostninger ved en håbløs krig?

Samtidig er det kommet frem ved B.T.s aktindsigt, at Forsvarskommandoen forsøgte at true filmholdet bag filmen Armadillo til at fjerne og udlevere 'belastende' optagelser. Forsvarskommandoens presseofficer Torben Kjeldsen kalder imidlertid truslerne om fængsel for service: "Chefjuristen rådgav dem om, hvor de står, hvis der blev vist noget, der er brud på rigets sikkerhed, så det var ren service. Man var i tvivl om, hvorvidt der var foregået noget anstrafbart, og det ønskede man at få opklaret. Derfor bad man om materialet."

Dermed føjes endnu beskæmmende kapitler til Forsvarskommandoens tilbagevendende censur og manipulation, der i forvejen er kommet til udtryk i de bananrepublikagtige bestræbelser på at censurere og forbyde Thomas Rathsacks berømte og berygtede jægerbog, hvorunder man ville have udleveret adresser på journalister og ransage forlaget - for slet ikke at nævne fabrikationen af den falske arabiske oversættelse.

Forsvaret og Forsvarskommandoen har i flere tilfælde ageret som en magtfuld - om end klodset - censurinstans, hvis minformationer ikke alene går ud over ytringsfriheden, men også groft vildleder befolkningen om det reelle omfang af de blodige konsekvenser af krigen i Afghanistan. Dermed bidrager de aktivt til at forlænge en udsigtsløs krig, som kun vil kræve yderligere ofre, jo længere tid vi venter med at trække soldaterne ud.

APROPOS:

> Ytringsfrihed og samvittighed
> Carsten Jensen og Erik Valeur tør, hvor pressen tier?

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 8.7.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100708.php on line 67

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100708.php on line 67

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100708.php on line 67

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100708.php on line 71

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100708.php on line 71

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100708.php on line 71