Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Villy Søvndal (f. 1952)

Udenrigsminister (2011-), formand for Socialstisk Folkeparti (2005-), MF for SF (1994-)

»Det er klart, at venstrefløjen har ført en årelang kamp for kønnets ligestiling, men det er også klart, at når indvandrere så kommer hertil fra foreksempel Somalia, så har de ikke oplevet den kamp for ligestilling, og alle de besværligheder, den førte med sig. Og det skaber kulturelle problemer, som ikke er uovervindelige, men som vi i langt højere grad skal turde tage et slagsmål med indvandrerne om.« (Politiken, 7.3.2008).

[Om problemer i kølvandet på flere kulturer i Danmark:] »Meget bunder i socialt dårlige forhold for mange indvandrere, som kun lever på starthjælp osv. En del er også diskriminationsproblemer, ja, og det skal bekæmpes. Men der er også kulturelle problemer, som skal bekæmpes. Ellers bliver indvandrerne ikke en reel del af det danske samfund ...« (Politiken, 7.3.2008).

NOTE: I februar 2008 tegnede Villy Søvndal alle mediers hovedhistorier og forsider med følgende bandbulle mod Hizb-ut-Tahrir: »Til disse mørkemænd vil jeg sige: Gå ad helvede til. Hvis de har så dybe længsler om at leve i et religiøst diktatur, så kan de rejse til de lande i Mellemøsten, hvor et sådant diktatur findes.« (Jyllands-Posten, 20.2.2008). I de to ovenstående udsagn taler Villy Søvndal i bestemt flertalsform om indvandrerne, og de er led i det, han efterfølgende kaldte en »ny front« i udlændingepolitikken. Han gør her kønsligestilling til et »slagsmål« med en hel befolkningsgruppe, først alle somaliere, siden indvandrerne i almindelighed, ligesom de »kulturelle problemer«, der skal bekæmpes, ikke retter sig mod specifikke problemer i specifikke grupper under specifikke omstændigheder, men derimod retter sig mod indvandrerNE (læs: Søvndals Front). REL.