Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Uno Larsson (f. 1942)

Dansk Folkeparti, folketingskandidat (2005), tidl. folketingsmedlem (2001-2005), og tidl. byrådsmedlem i Randers (1997-2001)

»Når man færdes i Polen føler man - undskyld udtrykket - at 80 procent af kvinderne er ludere.« (Ifølge Amtsavisen: Udtalt til et EU-valgmøde i Randers, marts 1998).

NOTE: Uno Larsson blev idømt 10 dagbøder à 200 kroner for to gange at have udtalt ovenstående til et vælgermøde på Handelsskolen på Minervavej i Randers.

Dansk Folkepartis daværende pressechef afviste allerede efter politianmeldelsen i marts 1998, at der kunne blive tale om en eksklusionssag, uanset om det måtte ende med en racismedom: »Hvordan skulle der være tale om racisme, når polakkerne er af samme race som os?« (Information, 5.3.1998).

Søren Espersen indvendte også, at der var tvivl om, hvad Uno Larsson egentlig havde sagt: »Han har sagt til mig, at det han sagde var, at én af hans kammerater havde kørt som langturschauffør i Polen, og lige så snart han passerede grænsen, stod der så mange piger ved vejkanten, at man skulle tro, at 80 procent af kvinderne i Polen var prostituerede. Det er partiets holdning, at det er noget vås og volapyk og selvfølgelig uacceptabelt at stemple et helt lands kvindelige befolkning. Men man skal også lægge vægt på, at Uno Larsson er gammel Nørrebrodreng og bokser, og sådan nogen har altså et vist frisprog, ligesom for eksempel Preben Møller Hansen.«

Da dagbladet Information spørger Uno Larsson til udsagnet, udtaler han: »Jeg har ikke statistik på det, så jeg kan ikke stille mig op og påstå, at 80 procent af kvinderne er ludere i Polen. Men når jeg taler med folk, kan jeg mærke, at de føler, at der er mange ludere i Polen. Og vi ved jo, at der ofte er noget med kriminalitet og bagmænd i det erhverv. Det er da klart, at den kriminalitet kan blive importeret hertil, hvis de kommer med i EU og grænserne bliver mere åbne. Det var som et argument mod Schengen-aftalen, jeg sagde det.«