Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Tom Behnke (f. 1966)

Folketingsmedlem for Det Konservative Folkeparti siden 2001; tidl. MF for Fremskridtspartiet (1990-1999) og for Frihed 2000 (1999-2001)

»Nu skal vi huske, at en eid-fest var muslimernes sejrsfest, da de havde slagtet de kristne i sin tid, så jeg ved ikke, hvor meget der er at fejre i Danmark. Men man skal have lov til at holde sine højtider, som man har lyst til, man skal bare også respektere de højtider, der er i det land, man er kommet til.« (DR.dk, 7.11.2012).

NOTE: Læs også: Dansk Tea Party og juletræskrigen.

»Somalierne skal hjemsendes nu. Om det så sker med en faldskærm på ryggen, vil ikke genere mig.« (1997).

NOTE: Tom Behnke forklarede sin udtalelse i et læserbrev på denne måde:

»Lad det være slået fast én gang for alle: I Fremskridtspartiet forestiller vi os ikke at sætte somaliske flygtninge op i en flyvemaskine og smide dem ud over deres hjemland med en faldskærm på ryggen. Men der er tale om klart misbrug, når biskopper, venstrefløjen og andre flygtningevenner i tide og utide misbruger udtalelsen til at forsvare den førte udlændingepolitik med. Udtalelsen faldt efter et møde med daværende indenrigsminister Birte Weiss. Under mødet afviste indenrigsministeren gentagne gange, at det var muligt at sende somalierne hjem. Som svar på mit krav om, at regeringen skulle finde en løsning, udbrød Birte Weiss: 'Jamen, vil du da smide dem ud med faldskærm?' Efter mødet ventede en spændt presse på udfaldet af mødet. Indenrigsministeren fastholdt, at det ikke var muligt at sende somalierne hjem. For at slå Fremskridtspartiets krav om øjeblikkelig hjemsendelse fast udtalte jeg: 'Somalierne skal hjemsendes nu. Om det så sker med en faldskærm på ryggen, vil ikke genere mig.' Min udtalelse skal selvfølgelig alene ses som en politisk provokation. Jeg ønskede at sætte sagen på spidsen for at afsløre, at somaliernes manglende hjemsendelsen ikke skyldtes transportproblemer, men Birte Weiss' og venners ønske om, at lade alle, der har lyst, bosætte sig i Danmark. Jeg glæder mig over, at provokationen virkede.«

Berlingske Tidende, 17.11.1997.