Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Søren Pind (f. 1969)

Udviklingsminister (2010-2011) og integrationsminister (2011), tidligere bygge- og teknikborgmester i København (1994-2005), MF for Venstre (2005-)

»De internationale konventioner på dette område blev skabt i en tid, der var langt mere uskyldig. Sagen er den meget enkle, at civilisationen er ved at blive over-civliseret - og oftere og oftere støder sig på virkeligheden. Enten må der en revision til af den praksis, der er udviklet ved den europæiske menneskerettighedsdomstol - eller også må der skabes - hurtigt - en europæisk enighed om, at disse mennesker ikke skal være en del af det åbne samfund. Det er ikke rimeligt, at den vestlige verden skal nære folk ved sit bryst, der vil os til livs. Vi har ret til at forsvare os selv og den livsform vi frit har valgt.« (Søren Pinds blog, Berlingske.dk, 2.1.2010).

»Men der er ikke plads til hverken eftergivenhed eller til kompromis. Såvel som demokratiet ikke kan gå på kompromis med demokratiet - således kan Danmark heller ikke gå på kompromis med Danmark. Sådan er det i sagen om de afviste asylansøgeres forsvarere (...) Gennemførelsen af deres krav vil fjerne forudsætningen for Danmarks eksistens, og vil undergrave retsstaten. Hvorfor? Fordi vi meget enkelt i århundreder - mere end 1000 år - har forsvaret vort land mod ydre fjender, og har forhindret folk i at komme til, hvad vi opfattede som vores. Fordi det her var vores sted, hvorfra vi - det danske folk - kunne have vores kultur i frihed og sikkerhed. De moderne folkevandringer har sat denne adkomst - denne ejendomsret - under pres. Men i sagens natur er det jo et enten eller. Enten består Danmark med sin kultur - eller også, hvad man har set masser af steder, forgår den og Danmark med den. Det er ikke svært.« (Søren Pinds blog, Berlingske.dk, 5.9.2009).

NOTE: I de to ovenstående citater bliver flygtninge til del af et trusselsscenario imod selve Danmarks eksistens og en undergravning af retsstaten - til trods for, at det er Søren Pind, der vil gøre op med eksisterende menneskerettighedskonventioner. REL.

»Det vigtigste spørgsmål er naturligvis, om islam - og nej, jeg siger ikke islamisme, for den er jeg helt klar over er farlig - og demokrati og frihed er forenelig?« (Søren Pinds blog, Berlingske.dk, 8.5.2009).

»Jeg vil i dette indlæg springe alle mellemregningerne over. For jeg er ligeglad med, hvem 'man' er, når man siger noget - jeg vil bedømme udtalelserne, ikke afsenderen. Jeg er også godt klar over, at der er flere årsager til, Hells Angels med ét udtrykker sig ideologisk. På den anden side er det ikke uset. I slutningen af 60erne brugte bl.a. politiet i Los Angeles (LAPD) at lade rockere slippe igennem politikæderne, og overfalde 'hippier', som rockerne dengang heller ikke brød sig meget om. Så jeg gider ikke forholde mig til mellemregningerne. Jeg vil hellere forholde mig direkte til det beskrevne. Og alt i alt må jeg - desværre - sige, at beskrivelsen ikke er meget af vejen. Så meget desto værre. At et sådant udsagn fra en sådan sammenslutning kan få en sådan appel siger flere ting: For det første er det djævelsk velskrevet. Der er en dyb appel i skrivelsen. Det er ikke underbegavede, simple mennesker, der har forfattet dette kampskrift. Men folk, der ved, hvad der rammer. Og hvordan.« (Søren Pinds blog, Berlingske.dk, 5.7.2009).

NOTE: Ovenstående citat stammer fra et blog-indlæg, hvor Søren Pind roser Hells Angels' såkaldte sjakalmanifest. Læs: Søren Pind blåstempler sjakal-manifest. REL.

»Vi har i en tid, hvor økonomi og marked åbnes (og tak for det!), brug for dygtige mennesker der kommer og vil være med til at bygge et fredeligt og højtudviklet land op. Men jeg må tilføje: Jeg gider ikke høre mere snak om integration. Fri mig for det - det rigtige ord må være assimilation. Der er så rigelig kulturer folk kan drage andensteds hen og dyrke, hvis det er det, de har lyst til ...« (Søren Pinds hjemmeside, 4.2.2008).