Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Peter Skaarup (f. 1964)

Næstformand for Dansk Folkeparti, MF (1998-), tidl. sekretariatschef for DF (1995-1998), tidl. sekretariatschef for Fremskridtspartiet (1990-1995)

»Vi skal begrænse - hvis ikke helt stoppe - indvandringen fra ikke-vestlige lande. Det er en møllesten om vores økonomi. Velfærdssamfundet kan ikke bestå, hvis folk ikke vil arbejde og lære sproget. Det er de ikke-vestlige indvandrere, der ikke bidrager nok.« (Ekstra Bladet, 4.8.2010).

»Desværre må vi forvente, at situationen med meget voldsomme muslimsk dominerede indvandrerbander, der sætter sig på hele kvarterer og dominerer og intimiderer deres omgivelser bare vil vokse, trods hårdere straffe. Det skyldes det simple faktum, at de indvandrere, som vi ikke kan integrere sig fra den muslimske verden, som kom hertil i stor stil i 80'erne og 90'erne, har fået mange børn, som i disse år nærmer sig den alder, hvor især unge mænd skaber mange problemer. Jeg kan derfor ikke acceptere forklaringen om, at vi ikke gør nok for at dæmpe volden fra politisk hold fordi der kommer flere bandemedlemmer, tværtimod. Årsagen er befolkningsudviklingen, som vi fra politisk hold ikke kan styre.« (Politiken.dk, 24.3.2009).

»Situationen i og omkring det danske natteliv bliver stadig mere forrået. Det skyldes, at nye grupperinger af skruppelløse unge mennesker med indvandrerbaggrund, har sat sig for at erobre og dominere diskoteker og barer. Årsagen er, at de vil bestemme over narkotikasalget, styre hvem der kommer ind og dominere pigerne og dansegulvet.« (www.danskfolkeparti.dk, hovedsiden den 7.2.2007).

»Nu er loven [blasfemiparagraffen] imidlertid pludselig blevet højaktuel, efter at muslimer har sagsøgt Danmarks Radio og TV 2 for at krænke deres religiøse følelser ved at vise Theo van Goghs film 'Submission' – et gribende kunstværk og et forpint nødskrig fra en kvinde, Ayaan Hirsi Ali, der er slæbt gennem omskæring, fornedrelser, tvangsægteskab, indespærring og voldtægt i en forholdsvis normal mus­limsk familie. Hvis ikke hun skulle have ret til at bruge den vestlige verdens ytringsfri­hed, hvem skulle egentlig så? Det er religionskritik fra dybet af en lemlæstet sjæl.« (Folketinget, 17.12.2004: http://www.folketinget.dk/samling/20041/lovforslag/l157/som_fremsat.htm).

NOTE: Ovenstående er den officielle begrundelse for et lovforslag om lovændring, der er fremsat af Dansk Folkeparti (specifikt: Jesper Langballe, Kristian Thulesen Dahl, Per Dalgaard, Christian H. Hansen, Pia Kjærsgaard, Poul Nødgaard og Peter Skaarup). Bemærk at det senere viste sig, at der ikke var nogen muslimer, som havde sagsøgt DR og TV2 - og bemærk især partiets karakteristik af »en forholdsvis normal muslimsk familie«. REL.