Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Ole Nydahl (f. 1941)

Grundlægger af Buddhistisk Center i København (Karma Kadjy center, diamantvejsbuddhisme), lama

Om islam og muslimer: »Man må sikre, at de mennesker, der ønsker at udnytte mindre af deres menneskelighed, og som derfor kan blive farlige for dem, der vil være frie, kan hånes, kan lees ad, kan fremstilles som det de er. Altså kan behandles ligesom alle andre mennesker. Hvis man giver den slags folk et eller andet sted, hvor de kan gemme sig, og siger, at man ikke må drille dem, for så bliver profeten vred eller lignende, så er vi på vej til at ødelægge fremtidige generationers muligheder for at være frie. Vi kan godt beskrive det som en kræftskade, hvis man godtager, at mennesker ikke må tænke selv og ikke fremstille tingene, som de er. Det er noget, der går imod samfundets almindelige udviklingsretning. Denne kræftskade må modvirkes ved, at også de mennesker, der vælger ufriheden, hører, at der findes andre muligheder, hvis de skulle få mere mod på livet.« (Sappho.dk, 6.4.2007).

»Danmark har integreret folk fra Kina, Japan og Vietnam uden problemer: men muslimer, der kommer fra ørkenen og burde være taknemmelige, er hele tiden utilfredse og laver ballade. Og så indhvller de deres kvinder i et telt, så de kun har en sprække til øjnene, og brænder danske ambassader af for Jyllands-Postens humoristiske tegningers skyld.« (Debatmøde i Stakladen Aarhus Universitet, 13.12.2006; kilde: Dialogcentret).