Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Niels Rydung

Forfatter, fhv. gymnasielærer

»Når man læser om det hysteri, der får muslimer fra nær og fjern til at gå amok over JP's tegninger, er det lige før, man kan høre ekkoet af jungletrommerne i sin barndoms drengebøger om tilbagestående og uudviklede negerstammer i afsindig og uartikuleret dans omkring totempæle og afgudsbilleder.« (Jyllands-Posten, 19.12.2005).

»Førstegenerationsindvandrerne blev aldrig rigtigt til noget. Forleden kunne man læse, at andengenerationsinvandrerne også er fiaskoer. De er lige så uvidende som første generation, deres danske sprogkundskaber er lige så mangelfulde, deres religiøse fanatisme er helt uden grænser, og deres præg på kriminalstatistikken taler sit tydelige sprog. Og tredje generation bliver næppe bedre - hjernevaskede som de er i koranskoler og i muslimske ghettoer, hvor man dagen lang fordriver tiden med at se arabisk tv, som man henter ned på store parabolantenner.« (Jyllands-Posten, 19.12.2005).

»Islam er en blanding af totalitær idelogi og religiøs tvangsneurose. Det er for længst gået op for alle rettænkende borgere her i landet. Men myndigheder og politikere - de fleste i hvert fald - nægter stadig at se realiteterne i øjnene. De klamrer sig til deres katastrofale konfliktskyhed og bøjer sig underdanigt, hver gang muslimer fremsætter nye aggressive krav.« (Jyllands-Posten, 2.7.2003).

»Det første, en kineser gør, når han stiger i land, er at stille kufferterne og åbne en grillbar. Det første, en muslim gør, er at tage koranen frem og erklære hellig krig! Har man i hvert fald indtryk af ...« (Jyllands-Posten, 16.7.2000).