Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Marlene Harpsøe

Dansk Folkeparti, politisk næstformand i Dansk Folkepartis Ungdom (2005-2007)

»Massoud fortæller om sit personlige opgør med islam og om hans personlige oplevelser i Iran. I får en af oplevelserne her: Ved en sportsbegivenhed i Teheran blev en mand ført ind i midten af stadion. Manden var blevet dømt for at være tyv og skulle have afhugget sine hænder. Hænderne blev hugget af og derefter smidt ud til publikum. Her legede børn med de afhuggede hænder og smed dem rundt i luften, som om det var det mest naturlige og sjoveste de havde oplevet i deres liv. Episoden forskrækkede Massoud – og den forskrækker også os. Men den undrer os ikke. Det undrer os ikke, når vi gang på gang vidner en ubehagelig opførsel fra 2. generations utilpassede indvandrere. De har fået en kultur ind med modermælken, som er langt fra den danske.« (Grundlovstale, 5.6.2006).

NOTE: Ovenstående citat er fra Harpsøes grundlovstale, hvor hun inddrager Massoud Fouroozandehs erindringsbog, 'Den forbudte frelse'. Men Fouroozandeh, der i dag er konverteret til kristendommen og leder tre menigheder i København, Odense og Århus, kalder Harpsøes eksempel om de afhuggede hænder for en »fantasifuld løgn« og kræver en berigtigelse: »Det er sagt i en offentlig tale, og i flere måneder har det stået på hjemmesiden, så rigtig mange mennesker kan have hørt og læst det og være blevet påvirket af det. Derfor bør hun gå officielt ud og skrive en undskyldning på hjemmesiden, sådan at hun kan gøre skaden god igen.« (Kristeligt Dagblad, 5.9.2006).

Harpsøe har erkendt fejlen og fjernet afsnittet fra den online-version af talen, som findes på Dansk Folkepartis Ungdoms hjemmeside og hendes egen hjemmeside, men hun nægtede først at skrive en berigtigelse: »Det synes jeg ikke er nødvendigt. Der er jo tale om en menneskelig fejl, og jeg har taget det pågældende afsnit ud af talen. Jeg kan ikke se, det har forvoldt skade. Der er jo ikke sket noget som helst.«

Men DFUs landsformand, Kenneth Kristensen udtaler til samme avis, at han vil sørge for, »at hun får bragt det i orden«, og dernæst tilføjer Harpsøe på hjemmesiderne, at det pågældende afsnit er »udtaget af talen, da han [Massoud Fouroozandeh] er blevet taget til indtægt for nogle oplysninger, som han ikke har bidraget med, hvilket jeg skal være den første til at beklage.«

»Vold, voldtægt, æresdrab, snyd med moms, børn som sendes på koranskoler for at få vasket den vestlige mentalitet ud, indvandrerkvinder som lever isoleret fra resten af det danske samfund, kvinder som tvinges til at gå med slør og gift med en fætter fra hjemlandet. Eksemplerne på hvor dårligt mange indvandreres kultur hænger sammen med den danske er utallige.« (politik|tv2, 27.1.2006).

»Indvandrere fra Mellemøsten er stærkt overrepræsenterede i kriminalitetsstatistikkerne. Det er ikke nogen tilfældighed. Det er kulturen, der gør det, idet man med en mellemøstlig kultur og tro hæver sig op og gør sig bedre end alle andre. De udnytter på groveste vis den frihed, de har her i den vestlige verden. De vælger uden ansvar og i stor respektløshed over for danskerne og de værdier, hele vores land bygger på. Det er en direkte hån mod det danske demokrati!« (Dansk Toppen nr. 3/2004).

»Vi ved, at ghettoer hæmmer integrationen. Jeg kan derfor ikke i min vildeste fantasi se, hvorfor det er så godt at anlægge en muslimsk gravplads. Lad os da hellere bruge vores energi på at integrere indvandrerne i ghettoerne i stedet for at gøre tingene værre for os selv.« (Fyens Stiftstidende, 4.11.2004).

NOTE: Ovenstående citat fra Harpsøes indlæg mod en muslimsk gravplads er dels medtaget som eksempel på den islamofobiske fløjs almene modstand mod alt islamisk, og dels som et kuriosum, der illustrerer, absurditeten i rækkevidden heraf. REL.