Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Kaj Vilhelmsen (f. 1950)

Fælleslisten mod Indvandringen, Radio Holger, avisen Patrioten; tidligere medlem af Den Danske Forening

»Angående denne muhamedanske gravplads, så skal vi ikke være kede af det. Humoristisk set kan man måske sige, at hellere en død muhamedaner end en levende.« (Radio Holger, 27.9.2006).

NOTE: Kaj Vilhelmsen er blevet anmeldt af Dokumentations- og Rådgivningscentret for Racediskrimination for overtrædelse af racismeparagraffen, men forsvarer sig med, at der blot er tale om humor: »Jeg er garderet mod at blive anmeldt for det, fordi jeg gør opmærksom på, det er en spøg.« (Nyhedsavisen, 20.10.2006).

Endvidere bemærker han, at udsagnet er inspireret af udtrykket 'en død indianer er bedre end en levende', som ifølge Kaj Vilhelmsen er et »fast dansk udtryk«.

Til samme avis forklarer han sin nye strategi: »Jeg siger det samme som før, men jeg mener, at jeg nu siger det på en fuldstændig lovlig måde. Ifølge retspraksis må man gerne sige noget på én måde, men ikke på en anden. Hvis jeg siger noget om tyrkere, er det en krænkelse. Men hvis jeg siger det samme om fremmede, er det ikke ulovligt.«

»Der er kun to mulige måder at reagere på, hvis man skal forhindre denne bombeterror: Enten at fordrive alle fremmede muhamedanere fra Vesteuropa, så de ikke kan komme til at lægge bomber, eller at udrydde de fanatiske muhamedanere, det vil sige at slå en betydelig del af de muhamedanske indvandrere ihjel. Det er naturligvis at foretrække at fordrive alle de fremmede muhamedanere fra Vesteuropa, for det er den humane løsning. Det er altså repatriering, vi må vælge. Men hvis vi intet gør, så fortsætter den muhamedanske terror.« (Radio Holger, 21.7.2005).

NOTE: På baggrund af ovenstående udtalelse bliver Kaj Vilhelmsen i februar 2006 idømt 14 dages betinget fængsel for overtrædelse af racismeparagraffen. Det er ikke første gang, han er dømt for racisme - han har en dom fra 2001 for bl.a. at skrive, at »voldtægt af ikke-muhamedanske kvinder er en indgroet del af muhamedansk kultur«.

Hans forsvarsadvokat, Annette Fabricius-Bjerre havde begæret frifindelse med følgende argument: »Hans udtalelser er ikke en overskridelse af racismeparagraffen, sådan som debatten har udviklet sig i medierne det sidste halve år. Det er vigtigt at kunne lufte sine meninger i et demokratisk samfund. Han er bange for de mennesker.« (Ritzau, 13.2.2006).

Konsekvensen af argumentet er, at jo mere forhånende et debatklima, der udvikler sig, desto mere straffri må forhånelserne være. REL.

»Når jeg mener, at muhammedanere er barbariske, så er det naturligvis ud fra deres adfærd og holdninger. De fremmede muhammedanere i Danmark dokumenterer dette. Det er hovedsageligt danske ludere, der går over til islam, simpelt hen fordi de kommer sammen med fremmede og vil leve som dem. Ingen gode danskere vil have noget med islam at gøre.« (Fra hjemmesiden til Fælleslisten mod Indvandringen; citeret i Jyllands-Posten, 26.7.2000).