Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Kåre Bluitgen

Forfatter

NOTE: Kåre Bluitgen har bl.a. skrevet bogen Koranen og profeten Muhammed (2006), hvilket i september 2005 angiveligt gav ham problemer med at finde en tegner, som ville illustrere Muhammed. Det bliver et af de afgørende udgangspunkter for den såkaldte karikatur-krise, hvor Jyllands-Posten offentliggør 12 Muhammed-karikaturer. REL.

»Venstrefløjen skal gå i offensiven. Gå i optog ned ad Nørrebrogade i København klædt i burkha, chador, tørklæder og lange frakker slæbende på en vognpark af klap- og barnevogne for til sidst at kaste det hele i en container på Blågårds Plads og stænke Koranen med menstruationsblod.« (fra bogen Til gavn for de sorte, 2002; s. 70).

»Det multikulturelle samfund er et forsøg på at skrue tiden tilbage til stammekrigenes eller det ekstremt klasseopsplittede samfunds tid.« (fra bogen Til gavn for de sorte, 2002; s. 68).

»... hvis danske forældre skar kønsorganerne af deres børn, ville en efterforskning og domfældelse falde prompte. Vi ved at det forekommer lige nu blandt nogle nye danskere. Vi foretager os reelt intet.« (fra bogen Til gavn for de sorte, 2002; s. 59).

NOTE: Ovenstående udfald mod pigeomskæringer er led i den ophedede stigmatisering, det lykkedes at gennemtvinge i efteråret 2002 under udbredte påstande om, at halvandet tusind somaliske piger i Danmark var i farezonen for at blive omskåret på blodig vis. Det viste sig ikke at være tilfældet - ikke ét eneste eksempel på omskæring af piger blev nogen sinde dokumenteret, hvilket imidlertid ikke forhindrer Bluitgen i denne voldsomme fordømmelse. Dansk Folkeparti er siden fortsat med at opremse »pigeomskæringer« blandt deres typiske udfald mod »middelalderlige skikke«, som indvandringen hævdes at indføre i Danmark. REL.