Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Henrik Sass Larsen (f. 1966)

Socialdemokraterne, MF (2000-), formand for DSU (1992-1996)

»Generelt synes jeg ikke, at [indvandrer]debatten herhjemme går ved siden af. Jeg mener sådan set, at den er fair og direkte.« (Berlingske Tidende, 18.12.2005).

»Antallet af familiesammenføringer skal begrænses. Hver sten skal vendes, også hvis det betyder, at retskravet skal fjernes. Det her skal ikke ramme en lægestuderende, der finder en kæreste i USA, men vende sig mod indvandrernes familiesammenføringer i anden og tredje generation. Derudover skal integrationen styrkes: Alle indvandrere og flygtninge skal lære dansk og ud på arbejdsmarkedet. Samtidig betyder det her en reel aflivning af de konservative muslimske friskoler. Endelig skal de mennesker, der ikke bryder sig om danske værdier og normer, kunne få et engangsbeløb for at tage hjem igen - til et samfund, de befinder sig bedre i. Jeg er helt sikker på, at dette nu er socialdemokratisk politik.« (udtalt til B.T. om Socialdemokratiets oplæg til en ny udlændingepolitik under valgkampen, november 2001; gengivet i Weekendavisen, 14.12.2001).