Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Henning Rye Pedersen

Tidl. Dansk Folkeparti, byrådskandidat i Silkeborg i 1997

»Kameldrivere og fåreavlere. Hvad skal vi med dem? De sorte breder sig alle steder. Det er ligesom en kræftsygdom.« (Midtjyllands Avis, 25.-26.10.1997).

Ved at lukke dem inde vil han gøre Danmark mindre attraktivt for andre flygtninge og forhindre dem, der er kommet til landet, i at rende rundt og rapse i forretningerne og så folk ned. Kriminaliteten ligger ifølge Henning Rye Pedersen i de fremmedes gener, refererer Midljyllands Avis, 25.-26.10.1997.

»Der er så mange til at slås om den lagkage, at de simpelthen ikke kan overleve med fredelige metoder.« (Midtjyllands Avis, 25.-26.10.1997).

»Prøv at se dem når de går rundt i gaderne. De slentrer rundt og gider ikke flytte sig, hvis man skal forbi. De er frækkere end slagterhunde.« (Midtjyllands Avis, 25.-26.10.1997).

NOTE: Dansk Folkeparti undskyldte udtalelserne, og daværende pressechef, Søren Espersen udtalte: »Henning Rye Pedersen er utroligt ked af det. Han fortryder og siger undskyld. Der er hverken tale om hans eller Dansk Folkepartis holdning.« (Information, 28.10.1997). Rye Pedersen blev politianmeldt for overtrædelse af den såkaldte racismeparagraf, Straffelovens § 266 b, men Dansk Folkeparti ville dog ikke ekskludere ham, medmindre han blev dømt.

Ifølge Berlingske Tidende var Rye Pedersen imidlertid ikke på linje med Dansk Folkepartis udmelding i sagen: »Henning Rye Pedersen siger, at hans partifællers reaktion på sagen meget vel kan have kostet Dansk Folkeparti en plads i byrådet i Silkeborg. 'De ville have, jeg skulle sige undskyld, fordi de var nervøse for, at jeg skulle ødelægge noget for partiet. Men det ville jeg ikke, og så gjorde de det selv med store typer i avisen. Jeg fik besked af pressechefen (i Dansk Folkeparti, red.) på ikke at udtale mig overhovedet. Jeg tror, det forvirrede vælgerne om, hvad Dansk Folkeparti egentlig mener. Sådan set var det mine partifællers skyld, at jeg ikke blev valgt ind i byrådet,' siger han. I Dansk Folkeparti siger sekretariatschef Peter Skaarup, at Henning Rye Pedersen vil blive ekskluderet, hvis han bliver dømt. 'Men det er vores indtryk, at han trak udtalelserne tilbage og beklagede dem,' siger Peter Skaarup.« (Berlingske Tidende, 7.3.1998).

Silkeborg Ret fandt Henning Rye Pedersen skyldig i overtrædelse af Straffelovens § 266 b, stk. 1, og idømte ham 20 dagbøder à 200 kr.

Henning Rye Pedersen meldte sig selv ud af Dansk Folkeparti i protest og udtalte: »Det er en politisk afgørelse, som jeg slet ikke fatter. Det er rystende, at retsvæsenet reagerer over for en mand som mig. I 10-15 år har jeg uden problemer skrevet læserbreve også om den slappe danske udlændingepolitik. Jeg giver ikke op, men anker dommen. Men jeg er også færdig med politik og Dansk Folkeparti, som slet ikke har bakket mig op i denne sag.« (Aktuelt, 6.5.1998). REL.