Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Hans Kristian Skibby (f. 1969)

Dansk Folkeparti, folketingsmedlem (2005-), byrådsmedlem i Tørring-Uldum kommune (1998-)

NOTE: Det følgende citat er Hans Kristian Skibbys kommentarer til Enhedslistens folketingskandidat, Asmaa Abdol-Hamid, der i april 2007 bedyrede, at hun fortsat vil bære hovedtørklæde, hvis hun bliver valgt til Folketinget. Læs: Asmaa Abdol-Hamid og tørklædet - igen. REL.

»For min skyld må Asmaa Abdol -Hamid bære alle de tørklæder som hun har lyst til i sin fritid, men når et sådant kvindeundertrykkende klæde ønskes benyttet i Folketinget ophører min forståelse for muslimernes ret til forskellighed. Hvad bliver det næste? Skal vi så også have burka-klædte folketingspolitikere? Hvorfor anerkender Asmaa Abdol-Hamid dog ikke, at hun har valgt at bo i et demokratisk og oplyst samfund, hvor kvinder ikke skal gemme sig bag et religiøst betinget tørklæde, som nogen syntes var passende for 1400 år siden?. (...) Personligt kan jeg ikke forstå hvorfor den slags mørkemænd med middelalderskikke skal have så stor plads i det danske samfund, hvor vi ellers igennem generationer har arbejdet for ligeberettigelse og frisind.« (Horsens Folkeblad, 13.4.2007).