Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Erik Bengtsen

Tidl. medlem af Dansk Folkeparti

»Næh, jeg siger bare, at kameler hører til i Sahara og pingviner hører til på Antarktis. Selv om Mustafa er nok så flink, blive han aldrig dansk. Det er da et flot syn, når en sort kvinde med turban kommer susende ned ad gaden. Men en hel flok? Nej. De er avlet af svin, og tænker som svin ... De skal bare blive nede i Kloakistan, hvor de hører hjemme, så skal jeg nok være med til at hjælpe dem der.« (Udtalt under et opstillingsmøde for Dansk Folkeparti; Information, 27.2.1998).

NOTE: I en såkaldt sortbog fra Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination (DRC), Hvem forsvarer det flerkulturelle Danmark? (1999) hedder det herom, side 59: »Udtalelsen blev fremsat i 1998, og kommer fra skrothandler Erik Bengtsen, som er medlem af Dansk Folkeparti. Han blev ekskluderet fra partiet efter udtalelsen. DRC anmeldte Erik Bengtsen i marts 1998 til Politimesteren i Haderslev, som efter flere rykkere i september s.å. oplyste, at anmeldelsen aldrig var registreret. Først i september 1998 undersøgte politiet i Gråsten, som sagen var overgivet til, om journalisten, der havde citeret Erik Bengtsen, skulle afhøres. Da journalisten blev kontaktet nægtede han dog at afgive forklaring til politiet, og det står fortsat i det uvisse, om - og eventuelt hvornår - sagen kommer for retten.«

Sagen kom for byretten i Aabenraa, og den 13. juli 1999 blev Erik Bengtsen frikendt. Selv om han indrømmede udtalelserne, vidste han ikke, at han havde talt med en journalist, hvorfor de ifølge retten ikke var beregnet til at skulle udbredes i offentligheden. Men han blev ekskluderet af Dansk Folkeparti. REL.