Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Brian Mikkelsen (f. 1966)

Det Konservative Folkeparti, MF (1994-), kulturminister (2001-2010), økonomi- og erhvervsminister (2010-2011)

»Vi kan ikke have en græshoppe-model, hvor hvor nogle græshopper, i dette tilfælde østeuropæere, hopper ind på marken, suger al energi ud og derefter hopper videre til næste mark.« (Berlingske Nyhedsbureau, 9.7.2013).

NOTE: Læs kommentar til ovenstående udtalelse: Er Brian Mikkelsen en hestehårsorm? REL.

»En middelalderlig muslimsk kultur bliver aldrig lige så gyldig herhjemme som den danske kultur, der nu engang er groet frem på det stykke gamle jord, der ligger mellem Skagen og Gedser og mellem Dueodde og Blåvandshuk.« (Tale ved De Konservatives årsmøde, 24.9.2005).

»Der er stadig mange slag, der skal slåes. Et af de vigtigste handler om den konfrontation, vi oplever, når indvandrere fra muslimske lande nægter at anerkende dansk kultur og europæiske normer. Midt i vores eget land er der ved at udvikle sig parallelsamfund, hvor minoriteter praktiserer deres middelalderlige normer og udemokratiske tankegange.« (Tale ved De Konservatives årsmøde, 24.9.2005).

NOTE: På det tidspunkt, hvor kulturministeren holder sin tale til De Konservatives årsmøde, har han søsat sit projekt om en dansk kultur-kanon, som er blevet udsat for megen kritik fra kulturlivet, men som på baggrund af hans tale nu også kritiseres af flere medlemmer af hans egne kanon-udvalg for at kæde en kultur-kanonen sammen med en værdikamp og derved komme til at fremstå som et slet skjult nationalistisk projekt.

Formanden for regeringens syv kanon-udvalg, professor Jørn Lund, udbad sig en forklaring fra kulturministeren, og til Politiken den 27. september 2005 adskiller han så atter sin værdikamp fra sin kultur-kanon: »Flere debatter er blandet sammen. Den ene handler om værdikamp som et værn mod fundamentalistiske værdier. Det handler om demokrati, ligestilling og tolerance. Den anden debat handler om kulturkanonen, som er en gave til hele befolkningen.«

I en pressemeddelelse dagen efter skriver han endvidere: »Min udtalelse på Det Konservative Folkepartis årsmøde har givet anledning til flere reaktioner i kanon-udvalgene. Det beklager jeg.«

Dernæst faldt der lidt ro over sagen, og den danske kanon blev præsenteret den 24. januar 2006.

Siden eksploderede den internationale krise i kølvandet på regeringens håndtering af sagen om Jyllands-Postens Muhammed-karikaturer, og med sin kultur-kanon i hus, udmelder kulturminister Brian Mikkelsen under et debatmøde den 7. marts 2006, at han alligevel står ved, hvad han et halvt år forinden beklagede.

Berlingske Tidende skriver den 9. marts: »Kulturminister Brian Mikkelsen (K) har endnu en gang skabt røre og polemik omkring kulturkanonen. Det skete, da han under et debatmøde på Berlingske Tidende tirsdag aften udtalte, at han står ved de kontroversielle udtalelser i sin tale ved De Konservatives landsmøde i efteråret, hvor han kædede sin egen politiske kultur- og værdikamp sammen med kulturkanonen.«

Sådan kan man helgardere sig ved først at sige noget, som rejser kritik, så beklage det, man har sagt, og siden beklage, at man har beklaget det. REL.