Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Sig fra over for McCarthy Messerschmidt, Lykke Friis ...

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Miskreditér dem massivt i offentligheden, så skal de nok holde kæft. Sådan har strategien været i de senere år over for dem, der med udgangspunkt i deres faglige ekspertise har talt Dansk Folkepartis hof og deres allierede midt imod.

Tidl. PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen, professor Claus Haagen Jensen, professor Jørgen Bæk Simonsen, direktør for menneskerettighedscenteret Morten Kjærum og senest professor Marlene Wind - for blot at nævne nogle.

Det er ikke nok for Dansk Folkeparti at tage til genmæle. End ikke nok at polemisere. De skal miskreditere, dæmonisere eller true dem til tavshed. Ekspertens tavshed eller mediernes lukkethed over for eksperten.

Så »farlig« er altså Marlene Wind ... Så stor en trussel var det, da hun kaldte en latterlig symbolpolitisk grænseaftale for det, den er - »valgflæsk« og leflen for »den indre svinehund«. Jo, det var polemisk, men politikerne kan også reagere med polemik, hvis de vil - længere er den ikke.

Det er og bliver imidlertid op til pressen, om den i udgangspunktet, hvor ordene falder, vil gå kritisk til de udtryk og holdninger, som eksperter såvel som politikere bringer til torvs. Og det bør de i det hele taget gøre i højere grad - men det er ikke et særskilt problem i denne sag, som er eksploderet ud af proportion og blevet til en ulækker klapjagt på en forsker.

For selvfølgelig har Marlene Wind dybest set ret i sin kritiske afklædning af den uprofessionalisme og populisme, som ligger bag grænseaftalen og dens lancering, hvad enten hun så udtrykker sig nok så polemisk eller ej.

Hvis ikke hun havde ret, ville hun selvfølgelig heller ikke blive mødt med denne storm af foragt fra Søren Pind, Søren Espersen, Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt.

Så mange tunge politikere skal der altså til imod én ekspert, imod Marlene Wind. Hun skal trynes, hun skal tværes ud, og hun skal trues væk fra mediefladen af tæskeholdet Pind, Espersen, Kjærsgaard og Messerschmidt. Føj for helvede, siger jeg bare - og undskyld min bramfri ekspertise.

Messerschmidts McCarthyistiske pres på Københavns Universitet er kun det foreløbigt seneste og værste skud i den spredehaglsbøsse af angreb, Dansk Folkeparti og deres mand i regeringen, Søren Pind, har affyret.

Kun ét er værre: Tavsheden.

Hvor er ytringsfrihedsforkæmperne i regeringspartierne? I medierne? Hvor er de massive støtterklæringer fra forskere, der kan se frontalangrebet i al sin absurde voldsomhed?

Hvor er politikere med forskerbaggrund, der som de første burde sige fra og støtte Marlene Wind - jeg tænker ikke mindst på tidligere prorektor for Københavns Universitet, Lykke Friis? Er hun virkelig på magtens side i denne sag, eller har hun som tidligere forsker slet ingen holdning til det, der foregår, når Dansk Folkeparti tromler hele kampagneapparatet ud over en tidligere kollega?

APROPOS

> Dansk Forbudsparti
> Good Night, and Good Luck

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 15.6.2011