Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Større separatistisk end islamistisk terrortrussel i EU

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Terrortruslen er permanent, men heldigvis yderst beskeden sammenlignet med dødsfald som følge af trafikuheld, berigelseskriminalitet, affektmord og utallige andre tragiske dødsårsager i EU. Det er et faktum, der ofte glemmes, når terrorfaktoren blæses helt ud af proportioner for at fremme frihedsindskrænkende lovgivning og den populistiske frygt, som nærer visse partiers ensidige dagsordener og begraver mere seriøse og overhængende samfundspolitiske problemstillinger.

Hvad mere er - den marginale terrortrussel i EU kommer i højere grad fra nationalister, separatister og anarkister end fra islamister, viser seneste rapport fra Europol: Europol’s EU Terrorism Situation and Trend Report (TE-SAT) (pdf). Ud af 611 anholdte i terrorsager var 179 kategoriseret som islamister.

Selv med en »increased percentage of individuals linked to Islamist terrorism« på 47 procent udgør den gennemførte islamistiske terror i EU en bemærkelsesværdig lille andel af den i forvejen generelt marginale terrortrussel:

»In 2010, 249 terrorist attacks were reported in nine Member States, while 611 individuals were arrested for terrorism-related offences. (...)

Terrorism continues to impact on the lives of EU citizens - in 2010, seven people died in the EU as a result of terrorist attacks. Islamist terrorists carried out three attacks on EU territory. Separatist groups, on the other hand, were responsible for 160 attacks, while left-wing and anarchist groups were responsible for 45 attacks. (...)

The majority of reported verdicts in EU Member States in 2010, as with 2009, relate to separatist terrorism. The total number of verdicts decreased from 408 in 2009 to 332 in 2010.«

Trusler mod og drab på tilfældige civile for at fremme politiske eller religiøse formål er afmagtens kyniske og desperate våben, som lykkeligvis uhyre sjældent bliver ført ud i livet med succes, fordi de på vore breddegrader i hovedreglen opklares og standses i tide. Intet samfund kan gardere sig 100 procent imod terror, men vi kan konstatere, at truslen trods alt er beskeden i EU, og at der således ikke er megen nøgtern saglighed bag krav om rettighedsundergravende tiltag, der henviser til terrortruslen.

Det betyder ikke, at man kan tage let på trusler mod andre menneskers liv. Det betyder ikke, at terror bliver den mindste smule mere acceptabelt, blot fordi trusselsniveauet mod den enkelte borger nøgternt vurderet trods alt er meget lavt. Men det betyder, at der er behov for omtanke og saglighed, når politikere og medier hamrer løs på sensationalismetrommerne og skaber et overdrevet frygtniveau i mange lande, som slet slet ikke står mål med virkeligheden.

Og det betyder, at de gentagne propagandistiske påstande om, at islam eller islamisme på nogen som helst måde er identisk med eller udgør en overhængende broderpart af terrortruslen i vor del af verden, er helt hen i vejret - islamistisk terror forbindes med tre ud af i alt 249 gennemførte terrorangreb, f.eks. er en stor del begået af ETA, Real IRA og militante grupper i Grækenland.

Alt sammen værd at huske på i en tid, hvor overskrifter tit kan give indtryk af, at vi lever i en terrortid, men hvor kendsgerningerne er, at overdreven frygt får lov til at forvrænge de reelle proportioner og fortegne den politiske debat.

APROPOS

> Islam og terrorisme

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 28.4.2011