Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Farvel til et dehumaniserende pointsystem?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Af de mange tiltag regeringen og Dansk Folkeparti har fundet på for at chikanere etniske minoriteter i dette land, hører pointsystemet til i den mest kafkaske og dehumaniserende ende. At reducere mennesker og kærlighed til nytteværdi er nedrigt og uværdigt - og har i øvrigt kontraproduktive konsekvenser, som Information kort opsummerer:

Først var der historien om 22-årige Barialai Hassanzai, der har været i krig for Danmark, men ikke kan få permanent opholdstilladelse, fordi han ikke har udvist 'aktivt medborgerskab'.

Siden kom historien om 31-årige Emily Childers-Brocks, der har taget en dansk kandidatuddannelse med topkarakterer, fået et job og stiftet dansk familie, men som alligevel ikke kan få permanent ophold.

En af de værste hyklere i spillet om vedtagelsen er og var Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen - afhopper fra De Konservative - som ikke kunne mønstre rygrad og mandsmod nok til at kræve forslaget taget af bordet, men stemte for med gratis forsikringer om, at han ikke var særlig begejstret for det.

Men nu har der været tilpas megen fokus på absurditeten og urimeligheden til, at han tilsyneladende er parat til at vende sig konsekvent imod systemet, og det er på tide. Vi får se, om det holder, når De Radikale stiller beslutningsforslag om en afskaffelse - men man har lov at håbe.

Ved samme lejlighed burde det også varsle døden for SSF's version af pointsystemet, der blev til under et forløb af signalpopulistisk kynisme og mødte voldsom kritik internt i SSF's bagland, men hvor kun ganske få politikere i SF's ledelse og folketingsgruppen som Trine Pertou Mach og Özlem Cekic fastholdt modstanden hele vejen.

> VKO og SSF reducerer mennesker til værdi-point
> RV, EL, Nyrup og SSF-oprørere er vindere i pointstriden

Der var imidlertid også modstand i Venstres og De Konservatives bagland (læs: Oprør imod social apartheid breder sig i SSF og VK), og flere folketingsmedlemmer fra VK tør nu også slutte op om kritikken. Og eftersom Liberal Alliance og Christian H. Hansen fra Fokus i sin tid hverken stemte for eller imod, men alle nu ønsker at ændre systemet, er regeringens flertal på området i alle tilfælde væk.

Vi ved ikke, hvad de konkret vil sætte i stedet - en blot og bar afskaffelse ville selvfølgelig være det optimale.

Men at der dog er grænser for den diskriminerende chikane, er i sig selv et tegn på, at Dansk Folkepartis jerngreb er svækket, og det er selvfølgelig et momentum, som det er vigtigt at udnytte for Liberal Alliance, der har liberalistiske anker imod systemet og i øvrigt ønsker at udmanøvrere og overtage DF's dagsordensættende position i blå blok, og for den del af oppositionen, der ønsker et humanistisk opgør med ti års udlændingepolitisk kynisme.

APROPOS

> FV2011: Flere humanister på tinge ... Derfor
> FV2011: Anbefalede humanistiske værdipolitikere

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 4.2.2011