Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Dansk Folkeparti offentliggør karikatur af Muhammed som pædofil

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

I Dansk Folkepartis medlemsblad, Dansk Folkeblad nr. 2, maj 2006, bringes en Muhammed-karikatur, der forestiller muslimernes profet som en en liderlig pædofil på vej til den ni-årige Aischa, som uskyldigt sidder og leger med sin bamse.

Illustrationen stammer fra den tyske bog, Profetens harem (2004) af Johann Georg Mausinger, og i medlemsbladets anmeldelse kan man bl.a. læse, at udgiveren er »skuffet«, fordi han ikke har fået den verdensomspændende opmærksomhed, som blev Jyllands-Postens Muhammed-karikaturer til del. Så kan Dansk Folkeparti da gøre sit til, at bogen i det mindste får Danmarksopmærksomhed - og som landet ligger, er dét jo efterhånden også en pæn adgang til verdensomspændende opmærksomhed.

Bladet udkom under karikaturkrisen, men i modsætning til alle andre numre af partiets medlemsblad siden 1999 har det ikke været tilgængeligt online på Dansk Folkepartis hjemmeside før i går. Det skyldes en »forglemmelse«, siger Pia Kjærsgaard til Berlingske Tidende, og den bliver omgående rettet.

Det sker, mens endnu en Muhammed-krise er under opsejling, og mens Dansk Folkepartis Ungdom (DFU) og Dansk Folkeparti gentagne gange har beskyldt de danske medier for at skabe denne krise ved at vise videooptagelser fra DFUs sommermøde, hvor de unge partimedlemmer konkurrerede om at håne Muhammed på den mest vulgære måde.

Netop nu vælger partiet altså at tilgængeliggøre bladet for alle andre end partimedlemmerne, og i modsætning til partiets kritik af pressen og kunstnergruppen Defending Denmark for at skabe en ny krise via offentliggørelsen, er Dansk Folkeparti nu »bare intesserede i at bringe ting frem for offentlighedens lys« - aktuelt en fremstilling af Muhammed som pædofil.

Pia Kjærsgaard: »Jamen, prøv nu lige at hør. Det her er en bog, som blev udgivet i 2004, og vi beskriver den i maj 2006. Det er jo ting, som er fuldstændig offentligt tilgængelige. Da vi blev bekendt med den bog, undrede vi os over, at den bare kunne gå gennem systemet, mens tegningerne i Jyllands-Posten kunne skabe den meget voldsomme krise. Derfor omtalte vi bogen. Og jeg kan ikke se, at vi provokerer. Vi er bare interesserede i at bringe ting frem for offentlighedens lys. Jeg kunne spørge dig, om du synes i den her situation, at det er i orden, at Berlingske Tidende bringer den her historie. Men jeg synes bestemt, at I skal gøre det. Det er jo fuldstændig det samme. Det må Berlingske Tidende om. Det er fuldstændig op til jer.« (Berlingske Tidende, 12.10.2006).

I Dansk Folkeblads boganmeldelse skriver partiets pressemedarbejder, Karsten Holt bl.a., at man ignorerer »profetens åbenlyse og talrige karakterbrister fuldstændig. Intetsteds må det nævnes, at Muhammed førte et udsvævende seksualliv med pædofile tilbøjeligheder«, og konkluderer: »Anmelderen skal i al beskedenhed ikke forsøge at gøre sig klog på det kildemæssige grundlag for bogens noget anderledes beskrivelse af profeten Muhammed, men blot konstatere, at ideen om at placere Muhammeds tænkning i en patologisk kontekst er yderst interessant. Samtidig er bogens tegninger, der er udfærdiget af den polske kunstner Maius Haban – Guds fred og velsignelse være med ham – en sand fornøjelse.« (Dansk Folkeblad nr. 2/2006, s. 26).

Religionsforsker Tim Jensen kalder partiets offentliggørelse for dybt problematisk, og De Konservatives politiske ordfører, Pia Christmas-Møller, udtaler til samme avis: »Enhver må finde balancen mellem ikke at give køb på ytringsfriheden og samtidig undgå en ny voldsspiral som resultat af misforståelser og unødvendige provokationer. Når der er brand i gaden, må man finde ud af, om man vil hælde vand eller benzin på bålet.«

Offentliggørelsen af tegningen skriver sig ind i en lang tradition af stærkt indvandrerfjendtlig polemik og propaganda, som også 66 danskere har gjort opmærksom på med initiativet VI ANMELDER, hvor otte ledende politikere fra Dansk Folkeparti er anmeldt for overtrædelse af racismeparagraffen.

Hvis nogen har været i tvivl om, at dette parti »bare« vil rejse kritiske spørgsmål til islam, indvandrere og integration, eller som »blot« vil fremhæve problemer med den og den yderligtgående islamistiske gruppe - så må al tvivl være fejet af bordet de seneste par uger. Det er alle muslimer og islam som en helhed, der skal jordes og hånes, marginaliseres og ekskluderes.

Dansk Folkeparti er en dybt propagandistisk bevægelse, som er drevet af en blanding af enøjet paranoia og et nationalistisk lutheransk korstog mod muslimer i almindelighed.

Se også den dokumentariske oversigt: Indvandrerfjendsk polemik og propaganda.

Rune Engelbreth Larsen
12. oktober, 2006