Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Flugten fra Thorning-Schmidts folketingsgruppe

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Siden Helle Thorning-Schmidt er blevet leder af Socialdemokratiet, har socialdemokratiske folketingsmedlemmer forladt folketingsgruppen i et forbløffende omfang. Nogle er naturligvis røget, fordi de ikke er blevet genvalgt, andre fordi de ikke havde lyst mere, men at antallet alligevel er så stort, og at mange tilhører en anden fløj end partiformandens, taler sit eget tydelige sprog om, hvilken radikal forandring Thorning-Schmidt har gennemført i det gamle parti på rekordtid.

Den største (frivillige) exodus fandt sted allerede inden sidste folketingsvalg - allerede i maj 2007 havde således hele 15 af partiets folketingspolitikere afvist at genopstille, og kun godt halvdelen af folketingsgruppen gad dengang deltage i partiets strategidrøftelser.

Der er imidlertid fortsat folketingsmedlemmer, som har fået nok - og af og til siger det højt.

Det gælder f.eks. Lise von Seelen, som har meddelt, at hun ikke vil genopstille, i protest mod at Socialdemokraterne ikke tager kampen op mod Dansk Folkepartis intolerance i tørklædesagen:

- I foråret måtte jeg tage et særstandpunkt i forbindelse med sagen om et forbud for religiøse symboler for dommere. Det er et helt centralt spørgsmål for mit politiske virke, fordi det helt grundlæggende handler om, hvordan vi ser på vores medmennesker. Altså om vi vurderer folk ud fra nogle ydre ting som et tørklæde. Det er dybt problematisk.

- Derfor har jeg besluttet, at jeg ikke genopstiller ved næste folketingsvalg. Jeg har måttet trække en streg i sandet. Påklædning, hudfarve eller handikap skal overhovedet ikke have nogen betydning for, hvordan Socialdemokraterne skal tilrettelægge politik.

- Man kan ikke klandre Dansk Folkeparti for at køre hårdt på udlændingepolitikken. Det er deres politik. Sådan er det. Men jeg har et stort behov for at lægge afstand til Dansk Folkepartis måde at tænke og mene om andre mennesker på. Og der synes jeg, at Socialdemokraterne skulle gå forrest. Det var mit håb, at det skete, da Thorning blev formand, men det er ikke sket.

Politiken, 19.8.2008

Dét kan man roligt sige - Thorning-Schmidt er på en lang række punkter fuldkommen enig med Venstre og Dansk Folkeparti, hvad angår udlændingepolitikken, og når hun i sidste uge alligevel kunne fremlægge et fælles integrationsudspil med SF, skyldes det især SF's parathed til at acceptere diskriminerende regler som 24 års-reglen og tilknytningskravet, og det forhold, at det 14 punkter lange dokument ikke kom ind på hele tørklædeproblematikken med ét eneste ord.

Dermed har partierne forsøgt at feje en af de mest absurde - men ikke desto mindre mest afgørende - politiske stridspunkter herhjemme ind under gulvtæppet.

Med den socialdemokratiske exodus inden det seneste folketingsvalg er det blevet stadig lettere for Thorning-Schmidt at finde et komfortabelt flertal for sin udlændingepolitiske udsalgskurs - selv om det er en (sidste?) torn i øjet, at ikke blot Lise von Seelen, men også energi- og klimaordfører Mette Gjerskov og arbejdsmarkedsordfører Lone Møller har udtrykt stor kritik af partiets kurs i tørklædedebatten og vil stemme direkte imod et forslag om at forbyde tørklæder for dommere, politi og soldater.

Det er naturligvis forståeligt og prisværdigt, at Lise von Seelen har trukket en streg i sandet og sagt, at nok er nok. Alt for mange socialdemokrater er så ledelsesloyale, at de ikke tør sige et kvæk til den nuværende partiledelse, til trods for at den har kørt partiet i sænk, så det giver genlyd i historisk elendige folketingsvalg og ditto opbakning.

Det er imidlertid ikke gået op for Thorning-Schmidt (og Villy Søvndal), at diskriminationsvejen i udlændingepolitikken kun er en håndsrækning til Dansk Folkeparti, ikke alternativ oppositionspolitik. Har man ikke mod til at gå imod det aktuelle vælgerflertal og tidsåndens opinionsvind, bliver man bare halehæng til det lokomotiv, der udstikker kursen i stedet for at forsøge at ændre den. Der er rigtig nok opløftende momenter i det nye integrationsudspil fra S-SF, men den overordnede tendens forbliver stadig væk den samme - en tilnærmelse til Dansk Folkeparti.

Til trods for at Socialdemokrater og SF'ere faktisk (i forskellig hastighed) allerede har nærmet sig Kjærsgaards linje i hele Dansk Folkepartis levetid, år for år og valg for valg - og i hele Dansk Folkepartis levetid har man ikke formået at reducere Kjærsgaards mandatertil ét eneste valg. Tværtimod - DF er gået frem ved samtlige folketingsvalg. Måske man altså skulle genoverveje strategien?

De få socialdemokratiske folketingsmedlemmer, som kan se dette - og som har modet til at trodse partilinjen - defilerer imidlertid ud af folketingsgruppen på den ene eller anden måde og letter derved parti-afviklingen for Thorning-Schmidt.

Et åbent oprør og en direkte udfordring af partiledelsen lader desværre stadig vente på sig.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 19.8.2008Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080819.php on line 72

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080819.php on line 72

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080819.php on line 72

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080819.php on line 76

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080819.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth08/e080819.php on line 76