Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Åbent brev til regeringen: Afskaf ledighad

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Kære Helle, Margrethe & Annette.

Jeg tror ikke, at I er klar over, hvor let tusinder af ledige i dagens Danmark risikerer at blive snydt for deres sociale ydelser. Jeg tror heller ikke, at I er klar over, at ledige ligefrem kan presses til både pligtmedicinering og elektrochok. Jeg tror i det hele taget ikke, at I for alvor er klar over, hvilke ydmygende krænkelser og hvilken grænseoverskridende adfærdsregulering af privatlivet, ledige risikerer at skulle stå model til.

Jeg kan f.eks. ikke forestille mig, at I finder det foreneligt med et anstændigt humanistisk samfund, at enlige ledige ligefrem kan få gransket deres seksualliv? Men så læs engang, hvad de belæres om, hvis de 'mistænkes' for at leve i et samliv:

»Vi ser på, hvor ofte I spiser sammen og sover sammen, og hvorfor I sover sammen. Sover I i den samme seng, som et par gør? Eller sover pågældende hos dig på sofaen for at passe dine børn, imens du er på arbejde? Der vil også blive undersøgt, om I udadtil fremstår som et par. Det vil sige, at hvis I nu skal ud at svømme, på biblioteket eller et andet sted hen - kommer I så gående hånd i hånd? Og hvad med familien og vennerne, ja, hvordan betragter de jer?«

Det er ikke en opfindsom science fiction-fortælling om en orwellsk fremtid. Det er såmænd en informationsvideo fra Fredericia Kommune.

Kuldegysende, ikke sandt?

Jeg kan godt forstå, at man kan blive nødt til at undersøge, om der er borgere, der modtager offentlige ydelser som ledige, mens de i virkeligheden arbejder og scorer sorte penge. Men ovenstående er noget helt, helt andet. Her er vi ovre i giftigt snageri i de mest intime dele af den enkeltes privatliv. Det er ikke bare uacceptabelt, det er grotesk.

Jeg kan heller ikke tro, at I er bekendte med, at Københavns borgerrådgiver har måttet råbe vagt i gevær over for sagsbehandlingen, fordi der er »flere sager med fejl eller lange sagsbehandlingstider end uden« (Politiken, 17.5.2013)? Eller at I kender den praksisundersøgelse, der viste, at fratagelsen af kontanthjælpen var ulovlig i 95 procent af tilfældende i midtjyske kommuner. 95 procent!

En »dødsliste over den gode sagsbehandling,« påpegede professor i socialret, Kirsten Ketscher (Avisen.dk, 16.4.2013).

I er nok heller ikke opmærksomme på, at landets kontanthjælpsmodtagere fik 140.000 økonomiske straffe alene i 2012 - det er gennemsnitligt mere end én straf pr. kontanthjælpsmodtager. Knap 7.000 fik ligefrem frataget kontanthjælpen. I løbet af ét år.

Kan I undlade at tænke som jeg: Gad vide, hvor mange af de syv tusind, der fik frataget deres kontanthjælp ved en fejl? 15 procent? 35 procent? 95 procent?

I er utvivlsomt heller ikke klar over, at 70 procent af adspurgte sagsbehandlere i en evaluering af beskæftigelsesområdet fra 2010 mener, at højere refusion fra staten får kommunerne til at »aktivere for aktiveringens skyld, og ikke fordi man mener, at det virker«?

Kan vi ikke blive enige om, at alt dette er rystende urimeligt?

Og kan vi ikke også som minimum blive enige om følgende:

Ingen ledig må nogen sinde blive stillet over for elektrochok, operationer eller pligtmedicinering som betingelse for at modtage sociale ydelser. Ingen ledig må nogen sinde blive afhørt om sit seksualliv eller få private Facebook-billeder, fødselsdagsinvitationer og gåture overvåget. Og ingen ledig må nogen sinde risikere at miste kontanthjælpen under de lemfældige forhold og svimlende fejlprocenter, der hersker i dag.

Vil I ikke godt vedtage dette og afskaffe overgrebene? Eller forklare, hvorfor I ikke vil - nu hvor I er blevet gjort opmærksomme på det?

Og de horrible forhold er desværre ikke udtømte med de eksempler, jeg har plads til her, men jeg skal jo begynde et sted. Jeg fortsætter gerne i endnu et åbent brev, hvis det er nødvendigt?

Indtil da vil jeg for yderligere uddybning og dokumentation tillade mig helt ubeskedent at anbefale jer min seneste bog, der netop er udkommet: Ledighed og ledighad - kritisk analyse af et politisk normskred.

Det er måske mindre klædeligt at sige det selv, men jeg gør det alligevel, for den er vigtig.

Flere af de overgreb, som myndigheder udsætter ledige for, vil jeg ikke tøve et sekund med at kalde totalitære af karakter. Jeg vælger dog at tro, at de 'blot' repræsenterer en underbelyst politisk arv, som regeringen endnu ikke har været tilstrækkeligt bevidst om, men som af uransagelige årsager har fået sit eget monstrøse liv og nu venter på at blive adresseret - og definitivt afskaffet. Omgående.

Jeg ser frem til at høre fra jer.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 16.11.2013


NOTE: Ingen af de tre ministre og partiledere svarede på ovenstående åbne brev, hvorfor det efter fire ugers tavshed blev fulgt op af et nyt indlæg i Politiken den 12. december 2013: Danmarks største sociale bedragere sidder i regering. REL.Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1116-01.php on line 92

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1116-01.php on line 92

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1116-01.php on line 92

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1116-01.php on line 96

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1116-01.php on line 96

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/1116-01.php on line 96