Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Fathi El-Abed: Khader vrøvler om Libyen


Fathi El-Abed har nedenstående kommentar i Politiken til Khader, Krarup & Pind m.fl., der ikke kan/vil se forskel på forskellige dele af og forskellige fortolkninger af sharia, men misbruger begrebet og ordet som monotont skræk-stempel i en politisk automat-reaktion. Indlægget bringes her, fordi det er med til at understrege den ensidige skævvridning, der er tale om, når Naser Khader igen og igen optræder i medierne som 'ekspert' i forbindelse med det igangværende arabiske oprør.

Rune Engelbret Larsen, 31.10.2011


Støvet fra den historiske omvæltning i Libyen har end ikke lagt sig, før de første kritiske stemmer herhjemme har hævet sig. Libyens nye ledere når lige akkurat at meddele, at det er nye tider i Libyen efter fire rædselsfulde årtier med Gaddafi og nævner ordet over alle ord - sharia - i forbindelse med landets ny lovgivning.

Så går verden i sort. Og som trolde fra en æske farer Naser Khader (K) og Søren Krarup (DF) op som vores nye shariaeksperter - og slutter sig dermed til Søren Espersen (DF), Søren Pind (V) og en række andre debattører med antimuslimske tendenser. De har alle sammen fået sharia på hjernen. Jeg kan godt forstå, at Søren Krarup, Søren Espersen og hele den nationalistiske fløj herhjemme og i Europa er rædselsslagne ved tanken om, at det skal lykkes i Libyen og resten af det Mellemøsten, som er i oprør for frihed og demokrati.

Naser Khader har - som borgerlig politiker - tilsyneladende fortsat svært ved at acceptere, at SF er i regeringen for første gang i partiets historie. For den mobning af Villy Søvndals udtalelser om Libyen er udtryk for intet mindre end irritation over, at det er Søvndal og ikke Lene Espersen, der sidder i den øverste etage på Asiatisk Plads.

Naser Khaders filosofiske tilgang til, hvad Libyens nye ledere har af planer for deres land, med sharia som kilde, er intet mindre end - ja, vrøvl. Om nogen så ved Naser Khader, at straffesystemet i shariaen er den del, som vi alle skal sørge for ikke bliver implementeret i noget som helst land i verden. Nøjagtig på samme måde som han, jeg og de fleste herhjemme er modstandere af dødsstraffen i USA og Kina. Det er i den grad naivt og et udtryk for et ønske om at aftvinge vores kultur og værdinormer over andre lande, der har valgt et andet livsgrundlag. Islam er en del af livet i de arabiske/muslimske lande på samme vis som kristendommen er i Europa/Vesten.

Af alle så ved Naser Khader, at den sociale og civile del af shariaen udøves og implementeres i stort set samtlige arabiske og muslimske lande i mere eller mindre grad.

Vil Naser Khader, og de 3 x Søren'er, gå i kamp for at afskaffe alt, som kunne minde om sharia i hele den arabiske/muslimske verden?

Fathi El-Abed
Politiken, 29. oktober, 2011