Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Danmarks krans | Anmeldelser (uddrag)

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Lektørudtalelse: »Naturdigte, som kan anvendes bredt«

"Alle naturelskere bør også kende denne nye fortolkning af dansk natur," hedder det bl.a. i bibliotekernes lektørudtalelse om undertegnedes debutdigtsamling, Danmarks krans, som udkom for nylig:

Nye danske naturdigte, som kan anvendes bredt i folkebibliotekerne. Alle naturelskere bør også kende denne nye fortolkning af dansk natur. Anbefal endelig også bogen til en dristig og dygtig oplæser, for de lettilgængelige digte med enderim må være gode at læse højt.

Nutidig naturpoesi er ikke hverdagskost, og naturpoesi i sonetform er da slet ikke! Det er ikke desto mindre tilbuddet i Rune Engelbreth Larsens, nye spændende debutdigtsamling, der tillige er illustreret med hans smukke fotografier. At Rune Engelbreth Larsen kan fotografere, ved vi fra hans imponerende bog om dansk natur, Danmark er en kvinde - på genopdagelse i dansk natur fra 2009, og som denne digtsamling bygger videre på.

I en veloplagt og vittig epilog begrunder Engelbreth Larsen - i rim selvfølgelig - sit valg af sonetformen, som i slutstrofen afrundes med alle førstelinjerne fra de foregående. En fint udformet bog med en smuk forside og appellerende bagsidetekst.

Nogen må snart undersøge, om der er tale om en ny tendens: Brugen af sonetformen? For ganske nylig udkom Simon Grorrians Hørekrans, og sidste år blev dansk børnelitteratur beriget og revolutioneret med Cecilie Ekens vidunderlige Mørkebarnet. Måske skriver man bare i venlig dialog med mesteren, Inger Christensens Sommerfugledalen?

Det ikke-sværttilgængelige poetiske sprog og den spændende lyriske form gør Danmarks krans til en oplagt anskaffelse til bibliotekernes lyrikhylder.

Poul Flou Pedersen
DBC, lektørudtalelse

Digterens eget bud på oplæsning af enkelte af digtene i Danmarks krans kan høres via Forfatterstemmer.dk: Rune Engelbreth Larsen.

Naturfredningsforeningens medlemsblad Natur & miljø nr. 2/2010 har tryk sonetten "Gendigtet udsigt" fra sonetkransen, og indledningsdigtet "Jeg drømte mig en drøm" er trykt i Grænseforeningens medlemsblad, Grænsen nr. 3/2010 - sidstnævnte findes også via Youtube her:

Flere af digtene er online: Danmarks krans. Digtsamlingen kan endvidere bestilles portofrit fra Forlaget Dana.

Rune Engelbreth Larsen, 1.7.2010