Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Valg 2007: Minoritetspartiet og Enhedslisten

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Minoritetspartiet, der officielt nedlægges i 2007, deltager i partiets sidste valgkamp på den beskedne måde, ressourcerne tillader, hvilket kommer til udtryk i nogle valgannoncer.

Derudover har jeg anbefalet at stemme på Enhedslisten, som det fremgår af nedenstående:

MINORITETSPARTIETS TIDL. FORMAND ANBEFALER ENHEDSLISTEN

Minoritetspartiets tidligere formand, Rune Engelbreth Larsen opfordrer til at stemme på Enhedslisten, der er i fare for at ryge ud ved dette folketingsvalg. Minoritetspartiet, der ikke genopstiller og nedlægges ved udgangen af 2007, anbefaler udvalgte københavnske kandidater fra SF og Enhedslisten med valgannoncer, men Rune Engelbreth Larsen opfordrer desuden til, at man i landet som helhed hjælper med at sikre Enhedslistens pladser på Christiansborg.

Rune Engelbreth Larsen udtaler:

ENHEDSLISTEN GØR MEST FOR POSITIV INTEGRATION

- Enhedslisten har gjort mere for positiv integration og ligestilling i det danske samfund end alle de øvrige partier til sammen, dels ved at stå imod en uretfærdig hetz mod Asmaa Abdol-Hamid, men først og fremmes i bestræbelserne på at trække asyl- og integrationspolitikken i humanistisk retning.

ENESTE UBESTIKKELIGE PARTI UDEN MINISTERAMBITIONER

- Man behøver ikke være enig med partiet hele vejen for at erkende, at uanset hvem der får regeringsmagten efter valget, er Enhedslisten i dag den sikreste garant for, at minoriteterne, miljøet og magtkritikken får en ubestikkelig stemme i Folketinget. Enhedslisten er det eneste oppositionsparti på stemmesedlen, som ikke spekulerer i egne ministertaburetter og derfor heller ikke behøver afstemme deres politiske kritik efter andre partiers taktiske hensyn eller spindoktorers mediespil. Det giver optimal frihed til politisk redelighed og oprigtighed.

- Derfor bør også de mest humanistiske socialdemokrater, radikale og SF'ere hjælpe med at få Enhedslisten valgt til Folketinget for at sikre, at deres egne partier ikke bliver så optaget af taktiske bogstavkombinationer og hede ministerdrømme, at det hele ender som forskelsløs politisk klumpspil.

Rune Engelbreth Larsen, 6.11.2007

Nyhedsavisen har lavet en interviewserie med tidligere partiledere, der deltog i valgkampen i 2005, men nu er degraderet eller helt uden for valgkampen - herunder undertegnede. Det kommer i avisen den 7. november og er også tilgængeligt online: Minoritetspartiets mærkesager lever i valgkampen.

Et citat-udpluk:

- Denne valgkamp havde passet Minoritetspartiet bedre. Der var en række centrale områder, som ikke var til diskussion i 2005, men som er højt profileret i dag. For to og et halvt år siden ville Fogh ikke høre tale om, at klimaforandringer kunne være menneskeskabte. Han ville ikke høre tale om, at der var begået fejl i Irak. Det var slet ikke et emne at komme af med Dansk Folkepartis indflydelse. Nu står vi i en situation, hvor alle partier forsøger at komme af med Dansk Folkeparti.

- Alle er så bange for, at Fogh kommer til at sidde som statsminister igen, så der er er ingen, der rigtig tør at kritisere for eksempel 24-årsreglen. Selvfølgelig skal de små partier stille ultimative krav, det er den eneste måde at presse Helle Thorning. Uanset hvor mange gange, hun har benægtet at afskaffe 24-årsreglen inden valget, er det da 200 procent sikkert, at hun ville gøre det, hvis de afgørende stemmer krævede det, når hun stod få centimeter fra statsministeriet

- Det er noget specielt at se Ny Alliance fra sidelinjen. De har på forkromet vis gjort, hvad vi måtte gøre uden penge og kolossale hjælp fra erhvervslivet og pressefolk. Men jeg så hellere et rent humanistisk parti end Ny Alliances lovligt glatte nyliberalisme.

- Noget af det vigtigste for Minoritetspartiet var kampen for et inkluderende og tolerant samfund. Men på det punkt er der meget lille forskel mellem S og V, og derfor er det mere afgørende, at humanistiske vælgere tænker langsigtet og først og fremmest sender både Enhedslisten og Asmaa Abdol-Hamid i Folketinget ved dette valg.

Rune Engelbreth Larsen
6. november, 2007