Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Johan Hermann Rump

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Jeg køber ikke og læser ikke normalt Weekendavisen, og efter Poul Pilgaard Johnsens smædeportræt af undertegnede i avisen er jeg ikke stormet ud for at investere i et abonnement - jeg har dog konstateret, at mit genmæle blev trykt den 1. september.

Nu viser det sig så, at journalisten har skrevet en ultrakort replik til mit genmæle, som er trykt samme dag, hvor han bemærker:

Da Rune Engelbreth Larsen ved telefonisk henvendelse ikke erindrede, at han i 1999 på Neutzsky-Wulff-tilhængernes interne mailingliste skrev en mere end 20 sider lang kommentar, hvori han udførligt gennemgik Johan Hermann Rumps analyse linie for linie, var videre udspørgen overflødig.

Fantastisk. Dét er smædejournalistens apologi?

Jeg må indrømme, at jeg ikke aner, hvor han vil hen. Hvorfor i alverden skulle det være overflødigt at spørge mig om de beskyldninger, han fremlægger? Det er naturligvis en retrospektiv kortslutning, al den stund at Johnsen afsluttede vores to-minutters telefonsamtale med at bedyre, at han ville ringe tilbage for at udarbejde sit portræt.

Det gjorde han aldrig - og nu hedder det pludselig, at »videre udspørgen« var »overflødig«, til trods for en lang række voldsomme beskyldninger.

Mit svar fra dengang stammer fra »Neutzsky-Wulff-tilhængernes interne mailingliste«, hedder det - det var imidlertid en offentlig liste, og Rumps smædeartikel handlede om Neutzsky-Wulff og Faklen, så selvfølgelig blev artiklen også imødegået dér.

Udover at det naturligvis er sigende for det journalistiske niveau for en portrætartikel om undertegnede (hvis liv trods alt ikke endte for syv år siden, selv om det stort set er det eneste, som interesserer Johnsen), og som tilmed miskreditterer og tilsværter en bog, der just er udkommet, er det så meget desto mere bizart, at journalisten ikke som minimum har refereret eller taget hensyn til de kommentarer, jeg udtrykte dengang over for Rump.

Men Johnsen ville hellere kolportere fejl på fejl og »portrættere« undertegnede via Rump - oven i købet velvidende, at der også var adskilligt at indvende.

Rump havde jeg rent faktisk glemt i de mellemliggende år - indtil jeg altså genfandt ham på nettet, efter at Johnsen havde kontaktet mig. Jeg husker ærlig talt ikke alle de kværulantforrykte polemikere, som jeg diskuterede med i 1990erne i medierne og på diverse mailinglister og debatfora - heller ikke Rump.

Jeg lover dog at gøre et forsøg på at huske ham - for det tilfælde, at jeg om syv års tid atter skulle blive spurgt af en hæderjournalist som Johnsen, om jeg kender en Rump.

Rune Engelbreth Larsen
4. september, 2006

NOTE: Weekendavisen har bragt en lang række angreb på undertegnede i Weekendavisen, hvor udfald mod min person i flere smædeartikler, læserbreve og klummer nærmest har haft karakter af en føljeton. Nogle af mine kommentarer hertil er blevet offentliggjort i Weekendavisen, og på Humanisme.dk har jeg kommenteret forløbet og af og til bragt uddrag fra andre indlæg herom. Nedenfor følger en oversigt. Rune Engelbreth Larsen.

13.10.06: Fanden på væggen | Engelbreths bekendelser og 3. genmæle
29.09.06: Pest og platte karaktermord | Engelbreths 2. genmæle
25.09.06: Faklen | Neutzsky-Wulff og Engelbreth
23.09.06: »I disse Engelbreth-tider« | om Bjørnvig, Høy og Peter Tudvad
08.09.06: Bjørnvigs transformation | fra Neutzsky-Wulff-fan til antimuslim
04.09.06: Johan Hermann Rump | om Poul Pilgaard Johnsens kilde
01.09.06: Den suspekte humanisme | 1. genmæle af Engelbreth
29.08.06: Weekendavisens smædeportræt | kommenteret gennemgang