Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Ruben Olrik

Venstre, formand for Venstres Integrationsudvalg i København

»Det tror da pokker, at danskerne har en sund skepsis over for muslimer, når mange af de muslimske drenge/mænd går med kniv og åbenlyst for enhver ikke er bange for at bruge den! Hvis jeg skal ud og lære en muslim at kende, så er det jo lige før, at jeg skal have skrevet mit testamente inden, have en skudsikker vest på, og en metaldetektor i baglommen.« (Berlingske Tidende, 19.6.2006).

»Efter DR2s skandaløse valg af den formummede palæstinensiske socialrådgiver Asmaa Abdol-Hamid som studievært, burde det stå funklende klart for enhver i dette kongerige, at halalhippieismen trives i bedste velgående i DR Byen i Ørestaden. Det næste bliver vel, at DR begynder at udlevere kompasser til nyansatte muslimer og forbyder servering af svinekød i deres kantine?« (Berlingske Tidende, 21.4.2006).

»Ak ja, Italien, landet med al den lækre mad, de flotte kvinder, og med et parlament der skifter præsident oftere end vi andre skifter undertøj. Landet som opfandt mafiaen og hvor dobbeltmoral er dobbelt så godt, og netop derfor virker det ufrivilligt komisk, at de pomadiserede hårbåndssvingende italienere, for hvem moderbinding ikke er et ukendt ord, beskylder os skandinaver for urent trav i 2-2 kampen i tirsdags. Det svarer godt og vel til at beskylde paven for ikke at være reaktionær. Jeg har ingen respekt for hjemmeboende mænd over 20, som bruger al deres tid på fodboldkampe, træning og frisørbesøg.« (Politiken, 28.6.2004).

NOTE: Fordomsfuldhed over for mennesker med ikke-dansk baggrund er ikke begrænset til muslimer i Olriks univers, viser ovenstående citat om italienere, der her er med som kuriosum. REL.