Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Anbefalet: Kim og Uffe

Folketingsvalget 2011: Flere humanister på tinge ... Udprint

En humanistisk værdipolitiker er en folketingskandidat, der er anbefalet for at trodse den nationalistiske og populistiske tidsånd med skarphed og ekstraordinært humanistisk engagement og mod (Humanisme.dk).

De to seneste kandidater i det løbende udvalg er Socialistisk Folkepartis Kim Raben og De Radikales Uffe Elbæk, der er opstilet i henholdsvis Sjællands og Storkøbenhavns Storkreds - og dermed har vi rundet femogtyve anbefalinger.

Kim Raben hører til de SF'ere, der ikke gerne ser partiet værdipolitisk udhulet, og i forbindelse med det forkætrede pointsystem skrev han bl.a. i sit nyhedsbrev den 11. januar 2011.

Jeg må indrømme, at det ikke altid har været lige let at være SF’er de sidste par måneder. Jeg tænker naturligvis på hele debatten om pointsystemet som for rigtigt mange SF’ere har krævet, at man kneb sig selv en ekstra gang i armen og spurgte, om det virkelig kunne være SF politik. Personligt føler jeg ikke, at pointsystemet er groet i min eller SF’s have.

Fra begyndelsen af har det været en stor indrømmelse til Socialdemokraterne, at SF har fredet 24-årsreglen. Det er derfor vigtigt at sige, at en afskaffelse stadig er SF politik, selvom vi har fredet den i én valgperiode som forudsætning for at sikre et regeringsskifte under en S-ledet regering. SF kæmper selvfølgelig videre for at skaffe et folketingsflertal for afskaffelsen af denne regel som diskriminerer kærlighed mellem mennesker.

De Radikales Uffe Elbæk der har været rektor for KaosPiloterne og direktør for World Outgames og står bag initiativet Et andet skema, har ikke mindst gjort kampen for humanisme til sit valgtema ved at fastslå »den afgørende værdimæssige skillelinje mellem oppositionen og den borgerlige blok: for eller imod et humanistisk menneskesyn« (Politiken, 15.1.2011).

Elbæk vover en vis optimisme:

Men måske er smertegrænsen for, hvor iltfattig og hvor klaustrofobisk en politisk stemning danskerne vil acceptere, alligevel nået. Sådan ser det i hvert fald ud, hvis man ellers skal tro det sidste halve års opinionstal.

Endnu er det for tidligt at sige, om denne politiske bevægelse i befolkningen er så stabil, at vi rent faktisk får en ny regering efter næste valg.

Der er ikke alene brug for et skred, der sender Dansk Folkeparti og den nuværende regering til tælling - der er i mindst lige så høj grad brug for oppositionspolitikere, der tør tale de dele af oppositionens partiledelser imod, der er alt for villige til at nærme sig Dansk Folkepartis værdipolitiske fodspor.

Derfor er det afgørende at stemme personligt til næste folketingsvalg - og derfor er Kim Raben og Uffe Elbæk anbefalet.

Hjælp med at finde og anbefale flere kandidater. Se listen over alle anbefalede kandidater med flere oplysninger om de enkelte: Anbefalede humanistiske værdipolitikere. Flere kandidater er på vej.

Rune Engelbreth Larsen, 27.3.2011