Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

FV2011: Flere humanister på tinge ... Derfor

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Der er brug for humanistiske røster i Folketinget på tværs af partiskel - men hvilke anbefalelsesværdige kandidater er der i de forskellige partier? Hvem trodser den nationalistiske og populistiske tidsånd med ekstraordinært humanistisk engagement og mod?

De fleste partier og politikere er som populistiske vejrhaner, for hvem magten er ved at blive vigtigere end visionerne, og for hvem rettighedsundergravende diskrimination og nationalistisk selvtilstrækkelighed er blevet acceptable, hvis ikke ligefrem profitable politiske midler. Mennesker reduceres til nytteværdi, inhumane asyllejre traumatiserer forfulgte, og minoriteter dæmoniseres.

Denne udvikling er i de sidste 10-15 år gradvis blevet forværret, år efter år, valg efter valg. Flertallet af partierne er hoppet på vognen, og et humanistisk valg er i højere og højere grad blevet et fravalg.

Men der er undtagelser. Politikere, der trodser tidsånden - til tider også partilinjen - for et inkluderende samfund, og som med ekstraordinær skarphed og et sjældent mod trækker læsset i den anden retning.

Og hvis eksklusionspolitikken og den ensrettende værdipolitik skal vendes, er der hårdt brug for, at sådanne politikere fylder mere i de politiske partier i fremtiden.

Stem derfor ikke på partier, men stem personligt. Stem på de kandidater i dit parti, der både har hjerteblod og mands- og kvindemod nok til at ville vende udviklingen for et mere humanistisk Danmark.

I dette valgår vil jeg samle en buket af folketingskandidater, som vil blive behørigt og kontinuerligt anbefalet på Humanisme.dk og min blog på Politiken.dk. De er unægteligt lettere at finde i nogle partier end i andre partier - og i mindst ét parti er de ikke-eksisterende.

Betragt det som en subjektiv vælgerservice til de vælgere, der måske nok deler sig partipolitisk over et større spektrum på en række politiske områder, men som samtidig inden for hvert deres parti gerne vil sikre sig flere folketingsmedlemmer, der har evnerne og modet til at gøre en særlig indsats for at vende denne overordnede udvikling.

Og her er det kun den værdi- og udlændingepolitiske dimension, der tages højde for - ikke fordi andet ikke er væsentligt, men fordi den værdi- og udlændingepolitiske dimension har været lokomotivet for al overordnet politisk udvikling i Danmark i mere end et tiår.

Og fordi den værdi- og udlændingepolitiske dimension har været udslagsgivende for magtfordelingen, ikke blot blokkene imellem, men også internt i de politiske partier - derfor er det afgørende, at du ikke drukner din stemme i anonymitetens parti-kryds, men tager indidviduelt stilling til personfordelingen i dit partis kommende folketingsgruppe på netop dette felt.

Send forslag hertil eller skriv dem på Facebooksiden Humanisme.dk - og husk, at der bliver brug for anbefalede kandidater for flere partier i alle regioner (hvor der er nogen at anbefale). Er der ukendte navne derude med en dokumenterbar forhistorie som selvstændige og samvittighedsfulde fortalere for et humanistisk kursskifte, også hvis de er fra partier med en anden partilinje? Så lad høre.


Det endelige udvalg af kandidater vælges af undertegnede og offentliggøres løbende her: Anbefalede humanistiske værdipolitikere.

Nogle af de udvalgte vil i løbet af valgåret (først og fremmest - men ikke alene - under valgkampen) blive særlig omtalt, men alle, der ender på den anbefalede liste, vil blive nævnt og fremhævet - og enhver kan selvfølgelig skilte med anbefalingen (med eller uden grafik), hvis man har lyst. Godt valg!

Rune Engelbreth Larsen, 7.1.2011