Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Ikke 'tonen', men indholdet er horribelt, Pia

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

I kølvandet på terrorangrebene i Norge har Sverigedemokraterna og Fremskrittspartiet ytret betænkeligheder ved den hårde retorik i indvandrerdebatten, mens Dansk Folkeparti har gjort en dyd ud af at fastslå, at man i Danmark den-onde-lyne-mig ikke har nogen grund til at skrue ned for den verbale stikflamme. Debatten skal være hård og kontant, tordner Søren Espersen - altimens han ikke desto mindre er stiktosset og forarget over, at Lars von Trier retter den hårde og kontante fil mod Dansk Folkeparti.

Fremskrittspartiets udenrigsordfører Morten Høglund forsvarer sit partis selvransagelse og kalder udmeldingerne fra sin partileder, Siv Jensen, for »kloge«. Uddybende siger han: »Vi må sikre os, at vi taler på en præcis facon og ikke gøder jorden for folk med anti-islamiske holdninger. Vi vil ikke bruges i en sådan kontekst.« (Politiken.dk, 2.8.2011).

Dét kan få Pia Kjærsgaard op i det røde felt: Det er »uhyggeligt«, »ligner ikke noget« og er »en helt, helt forkert beslutning«, fremturer hun (Politiken.dk, 2.8.2011).

Siv Jensen svarer igen: »Fremskrittspartiet har intet til fælles med Dansk Folkeparti. Vi deler ikke ideologi og har ingen forbindelse med hinanden. Derfor er det helt uinteressant at forholde sig til, hvad de mener om os.« (Politiken.dk, 2.8.2011).

Den norske partileder har aldrig været voldsomt begejstret for sin danske kollega, og hvis der er tale om »søsterpartier«, er det ikke noget videre harmonisk søskendeforhold de to 'søstre' imellem. Allerede i januar 2010 fastslog Siv Jensen: »Vi har ingenting til fælles med Dansk Folkeparti overhovedet. Deres udlændingepolitik er for yderligtgående – og vi vil ikke associeres med dem.« (Ekstra Bladet, 25.1.2010).

Alligevel har der været små pip fra Pia Kjærsgaard om, at der dog er en grænse for, hvilken retorik hun »billiger« i indvandrerdebatten, og vi kan forstå, at der således er eksempler på, at Sørine Gotfredsen og Mogens Camre er gået for langt.

Men Kjærsgaard selv har imidlertid ingen som helst grund til at revidere noget. Overhovedet. Tværtimod udtaler hun: »Jeg har været i politik i snart 28 år, og der er kilometer af udtalelser fra mig, og jeg står ved dem hver og en.« (Politiken.dk, 2.8.2011).

Her er nogle enkelte af dem:

»Fremmede formerer sig som kaniner.« (citeret efter Politiken, 15.10.1994).

»Jeg giver Søren Krarup fuldstændig ret i, at det er nøjagtigt det samme symbol - et tørklæde og et hagekors.« (TV-Avisen, DR1, 29.4.2007).

»De ville nemlig ikke i deres vildeste fantasi have kunnet forestille sig [i 1900], at store bydele i København og andre danske storbyer, i 2005 ville være befolket af mennesker på et lavere civilisationstrin. Med medbragte primitive og grusomme skikke, såsom æresdrab, tvangsægteskaber, halalslagtning - og blodhævn. Det er nemlig lige præcis det, der er sket. At titusindvis og atter titusindvis af mennesker, der tilsyneladende civilisatorisk, kulturelt og åndeligt befinder sig i 1005 - i stedet for i 2005 - er søgt til et land, der for århundreder siden lagde middelalderen bag sig.« (Ugebrev, 13.6.2005).

»Muslimer i Koranen får at vide, at de gerne må lyve og bedrage, snyde og svindle alt det, de vil - så længe det ikke går ud over andre muslimer.« (Ugebrev, marts 2000).

»Nutidens indvandrere er for det meste mennesker fra den tredje verden og hovedsagelig muslimer, som ikke har nogen som helst vilje til at blive en del af danskheden. Tværtimod ankommer disse mennesker med bagagen fuld af noget helt andet. De kommer ofte med den dybeste foragt for alt vestligt, for alt dansk og for alt kristent. De kommer med bagagen fuld af mandschauvinisme, af rituelle slagtninger, af omskæring af pigebørn og af kvindeundertrykkende tøj og traditioner, som hører hjemme i den mørkeste middelalder.« (Årsmødetale, 2.10.1999).

Og meget, meget, meget mere af samme og værre karakter fra Krarup, Langballe, Camre, Henriksen, Messerschmidt, Espersen - for slet ikke at nævne de tidligere DF'ere Frevert og Hedegaard ...

Kære Pia - det er jo ikke en 'bramfri debat' eller en 'kontant' sprogbrug, der er problemet - problemet er alt det indlysende sludder og vrøvl, der bliver lukket ud. Proportionsforvrængninger, horrible generaliseringer og åbenlyse løgne. Den tilbagevendende tendens til at skære indvandrere i almindelighed og muslimer i særdeleshed over én kam.

Det er dét, der skriger på selvransagelse - og det har intet at gøre med de aktuelle begivenheder i Norge, det har altid skreget på selvransagelse og redelighed.

Lad mig blot vende tilbage til ét eksempel: Din påstand, om at »titusindvis og atter titusindvis« af indvandrere befinder sig i middelalderen (nærmere bestemt år 1005) med »medbragte primitive og grusomme skikke, såsom æresdrab, tvangsægteskaber, halalslagtning - og blodhævn«.

Er det sandt, at titusindvis og atter titusindvis af landets indvandrere lever i middelalderen? Nej, vel? Det er skinbarligt sludder og vrøvl!

Men nogen fortalelse er der jo ikke tale om, eftersom du selv har skrevet det i et ugebrev - endog forsvaret det med næb og klør, da du nogle måneder snere blev bedt om at kommentere sandhedsværdien af udsagnet: »Det er en kendsgerning, og der kan føres sandhedsbevis for, at det hænger sådan sammen.« (Jyllands-Posten, 9.10.2005).

Det er nonsens. Det er propaganda. Det er løgn. Så hvorfor siger du det egentlig? Hvornår får vi monstro et svar på dét?

Vær du bare kontant og bramfri - men kunne partiet ikke droppe propagandaløgnene og de horrible generaliseringer?

APROPOS

> Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 4.8.2011