Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Liberal Alliance uden udenrigspolitik

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Mens Mellemøsten og Nordafrika er på den anden ende, og et enigt folketing har sendt danske fly i krig i Libyen, har Simon Emil Ammitzbøll profileret Liberal Alliances position noget overraskende: Partiet mener ingenting.

Anderledes kan man vanskeligt læse de udtalelser, Ammitzbøll for nylig har luftet over for Politiken, hvoraf det fremgår, at partiet reelt ikke har nogen selvstændig udenrigspolitik:

»Det er regeringen, der fører Danmarks udenrigspolitik, så vi støtter de beslutninger, regeringen træffer.«

»Man kan diskutere, hvad man skal gøre i forhold til Libyen eller demokrati i Mellemøsten, eller hvad ved jeg. Det er jo spændende nok. Men det er sådan, at det er regeringen her i landet, der fører udenrigspolitikken, så det overlader vi trygt til den.«

»Vi har lyst til at være noget nyt og træffe beslutninger der, hvor danske politikere har indflydelse, i stedet for at deltage i lange samtaler om noget, vi dybest set ikke har nogen indflydelse på.«

Politiken.dk, 18.3.2011

Det er en mildest talt pudsig holdning - eller rettere mangel på samme.

Det er naturligvis korrekt, at Liberal Alliance eller de øvrige danske partier i sidste ende har megen lidt indflydelse på, om f.eks. Gadaffi bliver væltet eller ej, og om de store militærmagter går i krig eller ej - men de har de i høj grad indflydelse på, hvordan Danmark skal forholde sig.

Skal landet gå i krig? Til vands, til lands og i luften? Svaret på dette (disse) spørgsmål har afgjort betydning for dansk politik, danske soldater, dansk debat og et hav af afledte forhold i Danmark.

For slet ikke at tale om en række øvrige udenrigspolitiske problemstillinger med afgørende konsekvenser for Danmark.

Det er en ærlig sag at prioritere de politiske områder, og det er også en ærlig sag at nedprioritere udenrigspolitikken til fordel for indenrigspolitiske spørgsmål, men derfra og så til nul udenrigspolitik, er der en del syvmile spring - og i sidste ende hænger udenrigs- og indenrigspolitik jo mere og mere sammen.

Liberal Alliance vil gerne være et parti, der går ind for globalisering, men med globalisering følger også en stillingtagen til en række politiske forhold og begivenheder i verdens brændpunkter.

Og endelig er konsekvensen af ingen udenrigspolitik jo heller ikke, at Liberal Alliance ikke fører udenrigspolitik, men blot at de derimod har deponeret deres udenrigspolitiske selvstændighed 100 procent hos Venstre. Der er med andre ord ikke plads til én lillebitte kommaændring i forhold til det bærende regeringsparti.

Det er imidlertid ikke alene påfaldende uambitiøst, det er heller ikke særlig betryggende sådan at gøre Venstre til Liberal Alliances Big Father i al udenrigspolitik - ti års fatale dispositioner taler deres eget sprog, ikke mindst den forløjede krigsiscenesættelse i Irak og den fuldstændig kontraproduktive og fejlslagne krigsindsats i Afghanistan.

Men så ved vælgerne da det. En stemme på Liberal Alliance er en stemme på regeringens udenrigspolitik fra første ord til sidste punktum.

APROPOS POLITISK PRIORITERING

> Folketingsvalg 2011: Anbefalede kandidater

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 20.3.2011