Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Pia Kjærsgaards falske melodi om frihed

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Dansk Folkeparti har taget hul på valgkampen med en valgvideo, hvor partiets folketingsmedlemmer lancerer en ny fædrelandssang: »Dit land, dit valg, herfra min verden går,« hedder det, når partiets frontfigurer kaster sig ud i omkvædet.

Teksten er lige så indholdstom som så megen anden pop-vellyd, og billederne fra landbrugsmarkerne, Nyhavn og Den Gamle By illustrerer samme postkorts-hulhed: Dansk Folkeparti har ikke andet end et abstrakt idyllisk danmarksbillede til fælles - og så den drivkraft, at de mennesker, der ikke passer ind i postkortets stereotypi, ikke hører hjemme i Danmark.

Det eneste tidspunkt, hvor sangen kommer i nærheden af en smule indhold, bliver det rent hykleri:

Sæt dig ned og lyt engang
til det ord, som er frit.
Og du kan sige, lige hvad du vil
Det er det, der skal til.
Sig, hvad du føler,
sig, hvad du tænker,
uden snærende lænker ...

Jo, tak - Dansk Folkeparti som frihedens stemme? Nej, hverken ytringsfriheden eller friheden i mere generel forstand ligger partiet på sinde som andet end slogan og slagnummer.

Rækken af kritikere, som Dansk Folkeparti har slæbt i retten eller krævet fyret, fordi de ikke har udtalt sig på en måde, partiet finder i orden, er lang - men læs blot, hvad Pia Kjærsgaard selv har at sige om den sag i et interview i Politiken, 31.12.2010:

Er det ikke sådan, at borgerlige frihedsrettigheder gælder for alle?

Kjærsgaard: »Ikke uanset hvad.«

Hvis man kæmper for ytringsfriheden, ligger der vel i det, at alle skal have lov at udtrykke sig?

Kjærsgaard: »Nej. Det er jeg faktisk ikke enig i.«

Og det er ikke den eneste frihed, Dansk Folkeparti har et yderst selektivt forhold til, faktisk er forbudspolitikken særdeles kendetegnende for partiets politik.

I den mere kuriøse ende er selvfølgelig Søren Krarups pudsige forsøg på at forbyde grønne faner fra facadeudsmykningen på Rosenborg Slot til Livgardens 350 års jublilæum: »Det ville vække afsky hos mig. Den er grim, og den kan ikke undgå at fremstå som et islamisk symbol med de der grønne farver på fanerne.« (Ritzau, 26.3.2008). For slet ikke at nævne Pia Kjærsgaards krav om et parabolforbud.

Men det rækker langt ud sådanne kuriøse skud fra hoften:

Der er mange måder, man kan lukke munden på kritiske røster. Dansk Folkeparti har f.eks. krævet Det Danske Center for Menneskerettigheder lukket, og krævet støtten fjernet fra bl.a. Dokumentations- og Rådgivningscentret om racediskrimination, Dansk PEN og Nævnet for Etnisk Ligestilling.

Og så er der forbudene: Dansk Folkeparti og/eller Dansk Folkepartis Ungdom har bl.a. agiteret for forbud mod en samfundskritisk lærebog til lærerstuderende og krav om forhåndsgodkendelse af skolebøgers indhold, forbud mod at tale arabisk eller andre fremmedsprog i skolen, forbud mod minareter, forbud mod burkaer, forbud mod islamiske gravpladser, forbud mod at bære tørklæder i den offentlige sektor, forbud mod muslimske friskoler, forbud mod islamisk halalslagtning og jødisk schæchtning samt forbud mod import af kød, som er slagtet efter muslimernes eller jødernes tradition …

Rune Engelbreth Larsen Politiken, 20.3.2010

Hvad var det nu, de sang så yndigt i Dansk Folkepartis fædrelandssang: Sig, hvad du føler, sig, hvad du tænker, uden snærende lænker ...

APROPOS

> Dansk Forbudsparti

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 8.1.2011