Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Hornbechs ansvar for statslig børnemishandling

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Ifølge en klinisk undersøgelse af irakiske asylbørn er 20 ud af 21 ramt af svære psykiske problemer, hvilket er rigelig grund til, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech kunne give dem humanitær opholdstilladelse. Kun to af børnene modtager psykiatrisk hjælp, og det eneste af de 21 børn, som (endnu) ikke er alvorligt psykisk ramt, er en otte måneder gammel baby.

Integrationsministeren har imidlertid uden sagsbehandling konkluderet, at vejen frem er og bliver deportation. I de sidste år er antallet af irakiske asylansøgere, der har fået humanitært ophold i Danmark, styrtdykket fra 31 i 2006 til 11 i 2007, 10 i 2008 og kun 2 i 2009.

Hornbechs medfølelse for de traumatiserede børn er ikke-eksisterende, og det fortsatte ingenmandsland, hun fastholder dem i, er og bliver statslig børnemishandling.

Informations Anton Geist påpeger i en glimrende analyse bl.a.:

Der står intet i loven eller praksisnotaterne for tildeling af humanitær opholdstilladelse om, at ministeren må lægge spekulationer om, hvem der har ansvaret for en medicinsk tilstand til grund for en afgørelse.

Ministeriet skal ganske enkelt tage stilling til diagnosen - eventuelt i kombination med andre forhold - og vurdere, om en person er så syg, at vedkommende har krav på opholdstilladelse af humanitære årsager, hvilket ifølge en række organisationer med ekspertise på området er tilfældet for de irakiske børns vedkommende.

Information, 11.1.2010

Imens insisterer Hornbech imidlertid fortsat på at fastholde de 21 irakiske børn, der bl.a. lider af selvmordstanker, angst og depression, i et dansk helvede.

Hendes yndlingsargument, at forældrene bare kunne forsvinde ud af landet, så deres børn ikke længere vantrives i asyllejrenes traumatiserende system, er blot kynikerens ansvarsforflygtigelse. Mange af forældrene vægrer sig af fuldkommen indlysende grunde ved at lade sig presse til en tilbagevenden til et brutaliseret og farligt Irak.

Det skulle med andre ord være forældrenes skyld og ansvar, at børnene lider i Danmark, fordi de i valget mellem den danske stats systematiske børnemishandling og den irakiske virkeligheds brutale trusler fortsat er nødt til at sætte deres lid til, at der kunne manifestere sig et minimum af medmenneskelighed i det danske system?

Sandheden er naturligvis, at ene og alene integrationsministeren har nøglen til irakernes absolut eneste udvej af dilemmaets 'valg' mellem pest og kolera.

Kun hun kan sikre, at børnene hverken traumatiseres i det danske system eller risikerer trøstesløs og farlige udsigter i et fjernt og brutaliseret land, der slet ikke er deres.

Derfor bærer Birthe Rønn Hornbech det fulde ansvar for såvel den fortsatte børnemishandling som for de lidelser, der rammer de tvangsforviste irakiske flygtninge, der med vold og magt dumpes i Irak.

Så enkelt er det - så trist er det.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 14.1.2010